Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

JAN COR RIJNVIS, DENNIS FOPPEN, MAURITS RANGKOUW EN ESTHER DE SCHIFFART WINNEN OPEN FRIES TEXAS SCRAMBLE 2022

Na een paar jaar corona kon eindelijk de 13de editie van het Het Open Fries Texas Scramble Toernooi  zondag jongstleden weer gespeeld worden. De omstandigheden om te spelen waren prima, nauwelijks wind, lekker temperatuurtje, zonnetje op het hoofd en met steeds beter wordende greens  was het een genoegen om rondjes te lopen op het Buiten-land Pitch en Putt.
Titelverdediger Papendal-Suzanne Bosch, Mark Heussen, Job Verheggen en Lars Frazer moesten de wisselbeker deze keer laten aan een geweldig spelend Team Huppeldepup bestaande uit Jan Cor Rijnvis, Dennis Foppen, Maurits Rangkouw en Esther de Schiffart, die met een totaalscore van 124 de rest van het veld ver achter zich liet.


Het Leeuwarder team The Texas Rangers-Wim de Jong, Jurgen Steenwelle, Stepan vd Berg en Mient Kobes- kwamen nog het dichtst bij met 128 slagen en pakten het zilver met maar 1 slagje minder dan de titelverdedigers van Team Papendal met 129 slagen.

Een verrassend sterk optreden met een vierde plaats was er voor Team Sudwesthoek met in de gelederen Michiel Semplonius, Ypie Semplonius, Nynke Kotterer en Erwin Nauta. Deze Koudumers kwamen tot een score van 130! Knap wurk!
Team De Boot Gemist met Gillian Quanjer, Jaap Kleinpaste, Tialda Hoekstra (na 6 jaar afwezigheid weer terug op de baan) en Karl Bergh leek ook om de prijzen te gaan strijden maar in ronde 3 verdween langzaam maar zeker de geest uit de fles, net als bij meerdere teams, en dat zit m waarschijnlijk, zoals Hans Verheij zo mooi zegt, in de after broodje kroket bogey.
Team NNB ( Jan Ronald Wigarda, Ele Snieder en Robin en Jeroen de Groot) had een sterke slotronde maar kwam gewoon te kort om zich in de prijzen te spelen.
Leuk was het dat dit jaar een Drents Fjouwertal met Marchel Frome, Ab Keen, Meint vd Werf en Dina Nijwening van baan Orvelte mee speelden.
Het meest luidruchtige team dit jaar was, logisch kijkende naar de naam, Team 3 Bier en 1 Wijn(wit) met de heren Elize vd Meer, Herman Gaarman, Harry Jansen en Egbert Sepp. Een bekend Fries tegeltjes wijsheid zegt: “Mei in keppelstje healwizen, falt der faak in protte te gnizen” was aardig van toepassen op deze heren.
Om nu alle teams te noemen gaat te ver, dus laten we het erbij dat alle teams geweldig hun best hebben gedaan en een mooie dag hebben gehad. En er viel ook nog een hole in one te noteren, op hole 6 had Sjoerd de Boer succes en ging met een mooie automobiel terug naar Koudum.
Na een mooie, lange en vermoeiende dag  was het tijd voor de prijsuitreiking.
Voorzitter Steven van Griethuijsen maakte er weer iets moois van met af en toe verrassende wendingen.
Uiteraard werden eerst de sponsoren De Friesche Olie en Verfhandel, Zittema Saneringen, Bakkerij van Eck, Hypotheek Visie Leeuwarden en Jumbo Els Boek bedankt  voor hun onmisbare bijdrage en verder iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van het toernooi. En een speciaal woord van dank aan Arti van Mastrigt voor de perfecte scoreverwerking en presentatie deze dag is hier wel op z’n plaats.
Voor de prijswinnaars was het verrassend en leuk dat het gewonnen geldbedrag werd verdubbeld door Hypotheek Visie Leeuwarden Mient Kobes.
En uiteraard ging elke speler weer naar huis met een suikerbroodje van Bakker van Eck uit Damwoude.
Tot volgend jaar bij de 14de editie van het Open Fries Texas Scramble Toernooi.