Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

PPGZ Clubkampioenschap Matchplay 2022

De weergoden waren de 25 deelnemers aan het CK Matchplay 2022 gunstig gezind. Al tijdens de poulefase begon het zonnetje te schijnen over de keurig onderhouden en gesweepte greens, aangeharkte bunkers en de rest van de baan. Vrijwilligers en Ankie, hierbij hartelijk bedankt. Er stond wel een aardig windje, maar ook dat heeft soms zijn voordelen. Een ander voordeel was dat de winterregels van kracht waren.

Dat matchplay een bijzondere spelvorm is wisten we natuurlijk al, maar verrassend was wel dat Annemiek van Schaik in de poulefase wist te winnen van Hans Verheij, die overigens fluitend doorging naar de knockoutfase. De rest van het deelnemersveld dat in de knockoutfase terechtkwam was niet zo verrassend, al was de vroegtijdige uitschakeling van KOK1 en KOK2 op voorhand niet voorzien.

In de achtste finale speelde Huug Molendijk een prima partij tegen Mient Kobes, die pas op de laatste hole beslist werd en waarin Huug zelfs 2 up had gestaan. Ook het uitstekende eindresultaat van Ypie Semplonius kondigde zich al aan in haar wedstrijd tegen Douwe de Bruin, die de laatste tijd toch een ouderwets goede vorm laat zien. In de kwartfinales waren Stephan van de Berg, Mient Kobes, Ypie Semplonius en Wim de Jong te sterk voor respectievelijk Bert ten Brink, Jorn Albada, Hein de Vries en Hans Verheij. In de halve finale moesten Mient en Ypie het afleggen tegen Stephan en Wim waardoor de finale tussen Stephan en Wim uiteindelijk de clubkampioen matchplay 2022 opleverde. Dat was, met nog drie van de achttien holes te gaan, Stephan van de Berg. In de strijd om de derde plaats verloor Ypie het op de laatste hole van Mient.

Het was een zeer geslaagde dag, waarop ook het Buiten- Land zich van zijn beste kant liet zien. De catering was prima verzorgd en de bar was ter ere van dit kampioenschap versierd met gouden vlaggetjes en slingers. Op naar het Clubkampioenschap Strokeplay op 6 november aanstaande. Tot dan!