Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

STEPHAN VD BERG, HERMA KLEINLUGTENBELD EN JAN MELISSEN WINNEN NRT 2 LEEUWARDEN

Het was alweer een tijdje geleden dat er een NRT werd georganiseerd op de baan in Zuiderburen.
Gisteren op een zonovergoten Eerste Paasdag was het dan weer zover, NRT 2 van dit seizoen werd
gehouden op de baan in Leeuwarden. Het aantal deelnemers met 45 spelers viel wat tegen maar dat mocht de pret niet drukken. De baan was uitdagend, door schimmel en langdurige ziekte, waren de greens nog niet wat we gewend waren de afgelopen jaren, maar de laatste dagen kwam de groei er eindelijk wat in. Met inzet van de greenkeepster en een aantal vrijwilligers werd de baan klaar gemaakt voor de tweede NRT van het jaar.
Na ronde 1 gingen Stephan vd Berg (52) bij de heren, Herma Kleinlugtenbelt en Tetty Smit bij de dames
( beiden 60 ) en bij de senioren Jan Melissen (52) aan kop.
Na een prima lunch en een moment om te spieren te ontspannen, ging R2 van start. Stephan hield de hem op de hielen zittende Mark Heussen op 2 slagen. Mattijs Slomp kwam wel sterk opzetten met een 2de rondje van 51 slagen! De marge op de rest van het veld met Remon de Groot, Lars Frazer, Jurgen Steenwelle, Jan Ronald Wigarda, Jeroen Adema en Esther de Schiffart bleef ruim.
Bij de dames nam Herma na een rondje 57 duidelijk afstand van haar naaste belagers Tetty Smit en Ypie Semplonius. En Jan Melissen zag Mient Kobes, Ele Snieder, Wim de Jong en Gerard Spaargaren niet echt veel dichter bij komen.
Na het broodje kroket ( blijft altijd een delicatesse ) moest ronde 3 de beslissing brengen. Bij de heren was het duidelijk dat het ging tussen Stephan, Mark en wellicht Matthijs. Samen in een flight presteerden de heren echter matig met van Stephan een rondje 60 , Mark een rondje 61 en bij Matthijs lukte niets meer.
Het rondje 60 van Stephan was voldoende voor de winst bij de heren. Mark werd dus 2de en Remon de Groot wurmde zich nog naar de 3de plaats.
Bij de dames werd Herman Kleinlugtenbelt met overmacht winnaar met een slotronde van 57 slagen. Tetty Smit werd 2de en Ypie Semplonius pakte brons. Jan Melissen pakte met een laatste rondje 53 duidelijk de winst voor Mient Kobes en als 3de finishte Wim de Jong, die Ele Snieder passeerde door een zwakke laatste ronde van de man uit Donkerbroek. Winnaar bij de netto ongecategoriseerd werd Nienke Kotterer voor Jan Melissen en Jan Ronald Wigarda.
Voorzitter Steven van Griethuijsen zette bij de prijsuitreiking alle bovengenoemde winnaars in het zonnetje en de winnaar bij de heren Stephan van der Berg bedankte in zijn speech de spelers, de baaneigenaar, de catering en de organisatie voor hun inzet. Alle spelers gingen weer huiswaarts met een lekker suikerbroodje van Bakker Van Eck uit Damwoude.
Toch mooi om weer eens een een Leeuwarder speler op het hoogste podium van een NRT te zien staan.
Stephan, Herma en Jan tige lokwinske met jullie winst op het NRT in Leeuwarden.
Tot volgend jaar allemaal!

VOOR DE FOTO’S ZIE FACEBOOK