Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Open Fries Senioren Toernooi 2022

Zondag 6 maart j.l. organiseerde de P.P.G.Z. het Open Fries Senioren Koppel Toernooi op onze Pitch and Putt baan in Leeuwarden.

Vanaf  ’s ochtends 9.00 uur is er een groep enthousiaste vrijwilligers bezig geweest om het terrein, de greens en de bunkers speelklaar te maken. Door het winterweer van de nacht daarvoor bleek dat er enkele bunkers uit het spel moesten worden gehaald in verband met bevriezing van het zand. Tevens bleek dat aan de linkerkant van hole 5 de situatie zodanig dramatisch was, dat de organisatie heeft besloten om dit gedeelte af te zetten en als alternatief een droppingszone te in te stellen.

Voor dit toernooi hadden zich een twintigtal koppels ingeschreven, doch door Corona zijn wij gestart met negentien koppels. Na ontvangst met koffie en oranjekoek heeft de gelegenheids voorzitter Elize van der meer de dag geopend door iedereen welkom te heten en stil te staan bij het overlijden van Jaap Walstra.
Om half elf konden we met z’n allen beginnen aan de ronde Fourball Betterball. Na afloop hiervan konden we ons opwarmen in het clubgebouw met een drankje en een heerlijke lunch. Nadat een ieder voorzien was van de nodige vitamientjes konden we om 13.30 uur starten met de ronde Texas Scramble.

Door de nauwkeurig bijgehouden uitslagen kon onze IT specialist Arti aan het eind van de tweede ronde een einduitslag samenstellen.

Einduitslag:

Eerste prijs                        De Snappies: Mient Kobes en Michiel Semplonius.

Tweede prijs                     De Granaten:  Hein de Vries en Hein Dam.

Derde prijs                        De wijzen uit het oosten: Ele Snieder en Lammert de Wind.

Winnaar Neary                 Arti

 

 

De winnaars gingen naar huis met een goed gevulde fruitschaal en een heel suikerbrood.
En Mient en Michiel mogen een jaar met de wisselbeker pronken.

Voor alle overige deelnemers was er weer een half suikerbrood.

De sponsoren voor deze zeer geslaagde dag waren: Wim’s Groente en Fruit uit Koudum en Bakkerij Van Eck uit Damwoude.

Elize vd Meer