Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

NIENKE KOTTERER WINT GRUTTE PIER CUP 2020/2021

Nienke Kotterer

De Koudumse Nienke Kotterer heeft gisteren op grootse wijze de Grutte Pier Cup stableford gewonnen op de Pitch en Puttbaan van Het Buiten-land op Zuiderburen te Leeuwarden.
Een jaar lang mag ze de prachtige  Grutte Pier wisselbeker bewonderen.
Proficiat Nynke met deze prachtige prijs!

Stephan van der Berg

Bij de strokeplay ging de Grutte Pier naar onze Wergeaster stylist Jeroen de Groot.
Jeroen ook van harte gefeliciteerd! Geniet ervan met vrouw en kids.
Door de corona kon vorig jaar de Grutte Pier Cup niet georganiseerd worden en een ieder was verheugd dat er dit jaar weer gestreden kon worden om de Grutte Pier beeldjes.

Na een heerlijk kopje koffie met appelgebak en een korte anekdote over Grutte Pier heette  voorzitter Steven van Griethuijsen een ieder van harte welkom en gingen de 50 deelnemers vol goede verwachtingen de baan in. Zoals altijd kwamen deze verwachtingen voor sommigen uit, maar helaas voor de meesten niet. Zoals bekend tellen de beste 3 ronden voor het klassement, bij zowel de stableford als de strokeplay. Met nog 2 ronden te gaan kon het natuurlijk nog alle kanten uit. Ook na de 3de ronde was nog van alles mogelijk. Het waren trouwens mooie rondes :  in ronde 3 voor Jeroen de Groot( 50) Mient Kobes (51) Hans Verheij en Bert ten Brink (55). Bij de stableford deden Egbert Sepp en Nienke Kotterer hele goede zaken met 45 punten. Na ronde 4 kon de stand opgemaakt worden en konden de spelers genieten van een voortreffelijke lunch, klaargemaakt door de crew van Agatha. Met het “sintsje op e holle” was het goed vertoeven op het terras.
Terwijl de laatste happen werden weggespoeld, begon voorzitter Steven van Griethuijsen, op de hem bekende wijze, met de prijsuitreiking. Eerst werden de baaneigenaren en crew,  Bakkerij Van Eck en hoofdsponsor De Grutte Pier Brouwerij te Bartlehiem bedankt voor hun plezierige medewerking.oor elke deelnemer was er een flesje Grutte Pier Bier+ droege woarst en een half suikerbrood.

Ypie Semplonius

Ypie Semplonius sloeg een prachtige HIO  op hole 5 en kreeg een mooie auto mee.

Joey Steenbakkers

Joey Steenbakkers ging met de grote fles Grutte Pier Bier huiswaarts, na zijn neary winst op hole 18 met 1.13 m. De prijs voor de beste ronde van vandaag ging naar Stephan vd Berg met een rondje 51.
En toen was het natuurlijk tijd om de winnaars te huldigen, bij de strokeplay werd Jeroen de Groot dus een prima winnaar met in totaal 159  slagen, 2de, heel knap Hans Verheij met 162 slagen en 3de Mient Kobes met 163 slagen.

Hans Verheij, Jeroen de Groot en Mient Kobes

De stableford  werd overtuigend gewonnen door Nienke Kotterer met in totaal  129  punten, 2de werd Jorn Albada met 127 punten (een talentvolle jongeman) en 3de heel netjes Egbert Sepp met 125 punten.

Jorn Albada, Nienke Kotterer en Egbert Sepp

Allemaal van harte gefeliciteerd en de familie zal vast trots op jullie zijn!
De voorzitter keek terug op een geslaagde Grutte Pier 2020/2021 en sprak de hoop uit volgend jaar  een ieder weer terug te zien bij de editie van 2022.
De standen en uitslagen kun je vinden onder standen bij Grutte Pier 2021 met dank aan Arti.