Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

JURGEN STEENWELLE EN HENK HAGEMAN WINNAARS CLUBCOMPETITIE 2021

Dinsdagavond 31 augustus j.l. werden Jurgen Steenwelle en Henk Hageman na 23 competitieronden gehuldigd als winnaars van de Clubavond 2021 bij respectievelijk de Strokeplay en de Stableford. Proficiat mannen!

Jurgen Steenwelle en Henk Hageman

Foto Arti

De laatste finaleronde 23 werd een mooie overwinning voor de steeds beter spelende Erwin Nauta uit Koudum, die met een rondje 52 spekkoper werd. Hij werd op de voet (1 slag) gevolgd door de prima spelende Wim de Jong, ook al uit het pitch en putt dorp Koudum. En verrassend op de 3de plaats een weer beter in zijn pitch en putt vel komende Lammert de Wind. De Drachtster noteerde een keurige 55 slagen. Tevens weer sterk acterend deze ronde Tim Kok met een fraaie 56. De stableford was ook al voor Erwin Nauta met 40 punten.
Lammert en Tim pakten met hun goede ronde 39 punten en Wim 38 punten. Een groepje bestaande uit Bruno vd Heide, Harry Jansen, Johan Boomsma en Albert de Vries kreeg 37 punten. Allemaal toch een mooie handicapverbetering. De neary op hole 7 was voor Ypie Semplonius met maar 24.5 cm van de hole. De prijswinnaars van ronde 23 ( de laatste, dus het toetje) kregen uit handen van penningmeester Sjoerd Bosgra lekkere frisse toetjes mee naar huis.

De 3 grootste kanshebbers op de strokeplaytitel lieten het deze ronde eigenlijk een beetje zitten, Jurgen en Mient 57 slagen en Ele 59 en uiteindelijk spon Jurgen het meeste garen bij deze uitslag en werd met 824 slagen
( beste 15 ronden) de winnaar van de  Clubavond strokeplay 2021. De Tukker mag de wisselbeker een jaar lang op de schoorsteenmantel te pronk zetten. Dik veur mekaar Jurgen!
Mient werd heel knap 2de (speelt al tijden stabiel goed) met 827 slagen en Ele, de titelverdediger mooi 3de met 1 slagje meer, met  828 slagen. Dus maar 4 slagen verschil tussen  nummer 1 en nummer 3. Alle drie toppers kregen een mooi vleespakket mee naar huis, aangeboden door the one and only Jaap Walstra!
De titel bij de stableford ging toch wel enigszins verrassend naar de man uit Mantgum, steady Henk Hageman!
Henk heeft vele titels en bekers gewonnen in zijn carrière, maar deze had hij nog niet, winnaar Clubavond stableford! Deze wisselbeker zal vast een mooi plaatsje krijgen in huize Hageman en de kleinkinderen zullen er met grote bewondering naar kijken en trots zijn op opa. Grote klasse Henk en proficiat!
Als 2de met 539 punten eindigde weer knap onze man uit Westeinde, Elize vd  Meer. Het hele jaar door sprokkelt Elize mooi zijn puntjes bij elkaar. Lokwinske Elize!  Met 1 puntje minder eindigde op de 3de plaats Bert ten Brink, die na een uitermate zwakke seizoenstart, flitsend eindigde. Knap werk Bert!
Ook voor deze 3 toppers had Jaap een mooi vleespakket gehaald bij slagerij Harmke Anema in Warga.
Traditiegetrouw had Hein de Vries  van Bakker Van Eck uit Damwoude weer voor elke speler een half suikerbrood meegekregen. Tige tank Bakker Van Eck en Hein.
Na een woord van dank van de secretaris aan de spelers, de baaneigenaren Trees en Jan (de baan ligt er het hele jaar super bij), crew Agatha met Daphne en Viggo en last but not least Jaap Walstra, was het tijd voor de bittergarnituur en een drankje.