Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Opbrengst Eliasproject een fantastische 1107,50 euro!

Ronde 13 van de clubcompetitie is een heel bijzondere ronde geworden.
Het Eliasproject van Jan-Ronald en Alinda Wigarda stond deze avond centraal.
Jan Ronald kwam met het idee bij voorzitter Steven van Griethuijsen om hun Eliasproject een keer op een competitieavond te presenteren. Dit idee werd door het bestuur van de PPGZ uiteraard omarmd. Via de mail werden de leden geïnformeerd over de stichting Elias.

Wij hebben als familie na  de adoptie van Ricardo in Nicaragua een stichting opgericht en proberen elk kwartaal 500 euro over te maken naar het kindertehuis waar Ricardo heeft gewoond. Hiervan kunnen ze voor een hele periode eten, drinken en hygiëne spullen kopen. Het geld wordt overgemaakt aan onze advocaat die onze procedure daar heeft gedaan. Ze koopt de spullen en stuurt ons elke keer een foto van de goederen die ze heeft gekocht. Zo weten we zeker dat alles goed terecht komt. Het geld wordt voornamelijk verdiend door het verkopen van de in Nicaragua gemaakt originele Elias. Een portemonnee van echt leer. Waar tien bank pasjes in kunnen. De volledige opbrengst gaat naar de kinderen in Nicaragua.”

 

 

 

 

 

 

De prijzen deze avond waren dus echte leren Elias portemonnees, die beschikbaar werden gesteld door de schoonvader van Jan Ronald. Voor elke categorie (dames, heren en senioren)  was er een portemonnee beschikbaar. En zo ook voor de winnaar van de neary.
De kinderen van het echtpaar, Danicia, Ricardo en Dominik waren ook aanwezig en beide jongens assisteerden voorzitter van Steven van Griethuijsen bij het uitreiken van de Eliassen. De voorzitter sprak mooie woorden over de stichting en maakte er een prachtige prijsuitreiking van.
De gelukkige winnaars van de Eliassen waren bij de dames, Janna vd Heide, bij de senioren Henk Hageman, bij de heren Jan Haanstra en de neary winnaar Mient Kobes.
Jan Haanstra sloeg ook nog een fraaie Hole in One op 16 en doneerde de pot ( 60 euro) aan het Elias project.
De opbrengst heeft alle verwachtingen overtroffen, de teller stond woensdagavond op maar liefst 747,50 euro! Geweldig! UPDATE 5 juli: € 1107,50
De familie Wigarda is een ieder zeer erkentelijk en een compliment aan de Leeuwarder Pitch en Putters is hier ook wel op z’n plaats.

Bedankt iedereen voor alle verkochte Eliassen en donaties. Een onverwacht hoge opbrengst. We zijn er stil van. We hebben onze advocaat gemaild en ze gaat een inventarisatie maken van spullen, die noodzakelijk zijn op dit moment. Namens het bestuur van Stichting Elias heel erg bedankt.

Veel liefs familie Wigarda.

Het was een heel bijzondere en mooie avond.
—————————————————————————————————————-
O ja, de winnaar bij de strokeplay was Jan Haanstra met een rondje 53, knap Jan!
De winnaar bij de stableford was heel best, Egbert Sepp, met zijn rondje van 64 slagen
verzamelde Egbert 44 punten! Chapeau Egbert.
Siska Wiersma werd prima 2de met 41 punten na haar rondje 65. Hou dit vast Siska!
—————————————————————————————————————–