Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

KORNELIS DIJKMAN EN JEROEN DE GROOT CLUBKAMPIOENEN 2021

Gisteren, zondag 10 oktober, hebben we een mooi Clubkampioenschap Strokeplay/Stableford beleefd.
Jeroen de Groot prolongeerde met overmacht zijn titel van 2019. Grote klasse Jeroen!
Bij de stableford werd de Stienser Kornelis Dijkman de verrassende winnaar met 2 hele knappe ronden, welke in totaal 82 punten opleverden. Super Kornelis! Wy binne grutsk op dy!
We kunnen rustig zeggen dat we het gisteren getroffen hebben, het weer werkte mee, in de loop van de morgen kwam het zonnetje door en was het aangenaam toeven op de baan, vooral als het balletje ook deed, wat jij wilde dat hij deed. En bovendien zat Jaap, onze trouwste supporter, ook weer op zijn vaste plaats en hield de boel scherp in de gaten.
Bij de inloop werden we verwend met een lekker bakje kofje met appeltaart en na afloop van ronde 2 hebben de spelers zich te goed gedaan aan een lekkere lunch en tussendoor hebben we ook nog 2 rondjes pitch en putt gespeeld, wat wil een mens nog meer?!
Na ronde 1 gingen Jeroen de Groot en Mient Kobes aan de leiding met 51 slagen met Ele Snieder  (52) en Albert de Vries en Michiel Semplonius (54) op het vinkentouw. Bij de stableford kwamen Kornelis en Arti van Mastrigt meteen al bovendrijven met 41 en 39 punten. Maar ja, er kon natuurlijk nog van alles gebeuren. Golf is tenslotte, zoals jullie weten, een onvoorspelbaar spelletje.
Maar ook na ronde 2 bleef Jeroen de beste met een rondje van 50 slagen, voor Mient (53) en Ele (54).
Michiel en Albert zakten wat weg, Hein de Vries  kwam opzetten en Wim de Jong bleef stabiel met 2x 56 slagen.
Kornelis pakte wederom 41 punten en Arti deed nauwelijks voor de Stienser onder met 40 punten.
En Damwaldster Hein de Vries pakte met zijn rondje 53, maar liefst 43 stablefordpunten en steeg met stip!
Alle afslagen, chipjes en putjes zorgden er dus voor dat Jeroen wederom de wisselbeker Strokeplay mee naar huis mocht nemen. Tweede werd Mient Kobes met 104 slagen en 3de werd Ele met 106 slagen.
Wim en Hein werden gezamenlijk keurig 4de met 112 slagen.
Stablefordwinnaar werd dus Kornelis Dijkman met een totaal van 82 punten, 2 punten voor Hein de Vries met 80 punten en Arti van Mastrigt met 79 punten.
De nearyprijs- een koffie met gebak bon voor 2 personen, aangeboden door Het Buiten-land- op  hole 18 was voor Ele Snieder met 1.22 m. De Donkerbroeker sloeg ook een slumdunk hole in one op hole 5 en ging verheugd met een mooie cabriolet huiswaarts.
Voorzitter van Griethuijsen had ook nog mooie Oldehoves in de aanbieding voor de winnaars strokeplay/stableford in de categorieën dames, senioren en heren.
Bij de dames namen Janna vd Heide (strokeplay, rondjes 61 en 62 ) en Annemieke van Schaik (stableford) een fraaie Oldehove mee naar huis.
Bij de 55 plussers waren de gelukkigen Kornelis Dijkman (stableford) en Mient Kobes (strokeplay) en
bij de heren een blije Albert de Vries (stableford) en Jeroen de Groot (strokeplay). De Oldehoves zullen vast en zeker een mooi plaatsje krijgen op de schoorsteenmantels in Koudum, Eernewoude, Stiens, Leeuwarden, Burgum en Wergea.
Leuk dat Klaas Buwalda vandaag debuteerde en top dat Jaap Betten vanmorgen ook aan de start stond. Tot slot werd Agatha nog verblijd met een fraaie foto in lijst van alle deelnemers van de Grutte Pier Cup, gemaakt door Arti van Mastrigt. Agatha beloofde dat de foto op een mooi plaatsje in het Clubhuis komt te hangen.
Al met al een geslaagd Clubkampioenschap 2021 en nu op naar het 11Steden Cross Country Toernooi in november en we zien elkaar hopelijk allemaal weer volgende week bij ronde 5 van de Bauke Bokaal.