Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Wim de Jong over-all winnaar R8 Corona competitie

De Koudumer groenteman Wim de Jong wed gisteravond bij ronde 8 van de corona competitie overtuigend winnaar bij zowel de strokeplay als de stableford. Wim liep een ronde van 50 slagen, waarvan 5 birdies, wat 40 stablefordpunten opleverde. Met dit resultaat was de Koudumer deze avond ongenaakbaar. Proficiat Wim!
Tweede bij de strokeplay werd de sterk spelende Mient Kobes met een rondje 51, waarvan maar liefst 6 birdies en Jurgen Steenwelle, weer op de weg terug, completeerde het podium met een rondje 52.
Dus prima scores bij de prijswinnaars.
Net terug van vakantie leverde Johan Boomsma een uitstekende prestatie, relaxed liep hij naar een prima ronde van 56 slagen. Hiermee verdiende de Leeuwarder gymnastieker de 2de plaats bij de stableford en kon hij met een pot augurken huiswaarts. Hein de Vries en Douwe de Bruin zijn de laatste weken ook in goede doen, de maten liepen een mooie ronde van 57 slagen en net als vorige week sloeg Hein deze keer weer een HIO en nu op hole 6. Ook Hans Verheij sloeg een HIO en wel op hole 16, dus was er na afloop weer een bitterbal voor de spelers maar of de pot deze keer voldoende was om de bitterballen te kunnen bekostigen is zeer de vraag. Koudumers Johan vd Veen en Michiel Semplonius deden het ook verdienstelijk met  59 en 58 slagen. Henk Hageman, voor het eerst weer sinds lange tijd aanwezig op een competitieavond, liet zien het spelletje nog niet verleerd te zijn, al was zijn score nog niet top, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Jurgen werd bij de stableford 3de werd met 38 punten.
Nog een heuglijk feit dat hier vermeld dient te worden is dat Ypie en Michiel Semplonius gisteren voor het eerst pake en beppe zijn geworden  van een gezonde kleinzoon. Tige lokwinske pake en beppe!
Ele kreeg ook nog een leuk schepje uit handen van de voorzitter omdat hij op hole 17, schrik niet, 11 slagen nodig had om uit de bunker te komen…
En wat weer een goed gevoel geeft, is het weer met z’n allen een ronde afsluiten met een heuse prijsuitreiking. Met een schouderklopje hier, een kritische noot daar,  een culinair advies, een stukje Friese  historie, als een volleerd marktkoopman brengt voorzitter Steven de prijzen aan de man/vrouw. Leuk! Houden we er in!

Komende zondagochtend spelen we de 4de ronde van de Ringer competitie. Inschrijven tot zaterdagavond 18.00 uur. Je kunt je ook nu alvast inschrijven voor R9 van de Corona competitie volgende week dinsdag 28 juli .
Kijk op www.ppgz.nl  bij standen voor het tussenklassement bij de corona competitie en de Ringer competitie. Tot later!