Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Jarige Steenwelle geeft zichzelf mooi kado met winst in R2 Corona training

Het waren gisteravond bij R2 van de corona-training prima pitch en putt omstandigheden.
De baan lag er super bij en er was nauwelijks wind van betekenis. Met 25 man/vrouw gingen we van start, helaas moesten Joep, verkouden, en Herman, ernstige neusbloedingen, afhaken. Herman is zelfs nog in het ziekenhuis terecht gekomen. Mar efkes rêstich oan, âlde Stienser.
Ook konden we 3 gasten uit Koudum verwelkomen, Tineke Wijnja, Ypie Semplonius en Michiel Semplonius. Hun resultaten waren nog niet om over naar huis te schrijven, maar we kunnen van deze enthousiaste putters in de nabije toekomst goede resultaten verwachten, gezien hun soepele, relaxte afslagen.
De beste man bij de strokeplay werd de gisteren 42 jaar geworden Tukker, Jurgen Steenwelle, alias Der Deutscher, met een mooi rondje van 51 slagen, waarvan 4 birdies. Proficiat Jurgen!
Tweede werd de immer stabiele Jeroen de Groot met 53 slagen. En als 3de eindigden met een rondje par Sjoerd Bosgra, Mient Kobes en Huug Molendijk. Het was de eerste par van de Grouster in lange tijd. De vreugde in huize Molendijk was groot gisteravond!
Vermeld dient nog wel te worden, dat Sjoerd op 1/3 van alle holes een birdie scoorde!
Ook Johan Boomsma deed het voortreffelijk met 55 slagen op de kaart, allemaal 3-en met 1 4tje. Tim Kok toonde vormbehoud door na vorige week een ronde 57, nu een rondje 56 te lopen.
De ronde van Huug Molendijk van 54, waarvan 5 birdies, was goed voor de winst bij de stableford met 42 punten. De, op de laatste paar holes na, uitstekend spelende Elize vd  Meer pakte 40 punten. Ook Johan Boomsma, met zijn ronde 55 pakte 40 punten, evenals de solide spelende Tim Kok.
Holes in one vielen er gisteravond niet te noteren, het blijft voorlopig dus bij de holes in one van vorige week van Bruno en Ele. Het draaiend rad van de voorzitter wees deze keer Arti van Mastrigt aan als winnaar van de steenoven pizza. Geniet er van Arti.
Zoals altijd waren er vanavond winnaars, maar ook, laten we dat niet vergeten, spelers, die gisteravond minder goed presteerden en enigszins teleurgesteld huiswaarts keerden, maar met de gedachte, volgende week zal ik ze een poepie laten ruiken!
Volgende week R3 van de Coronatraining, vanaf nu kun je je inschrijven. Inschrijving sluit op maandagavond 15 juni om 18.00 uur! Tot volgende week!