Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

SUBLIEME JEROEN DE GROOT CLUBKAMPIOEN STROKEPLAY EN STABLEFORD 2019

Het was vandaag om twee redenen een gedenkwaardig Clubkampioenschap Strokeplay en Stableford.

Jeroen de Groot

In de eerste plaats werd Jeroen de Groot Clubkampioen bij zowel de strokeplay als bij de stableford en dat gebeurt niet zo vaak en in de 2de plaats omdat onze nestor Douwe de Bruin fantastisch speelde en voor het eerst in zijn 75 jarig bestaan een ronde 49 liep. Dit feit zorgde bij zowel Douwe als

Douwe de Bruin

bij alle andere aanwezigen voor veel vreugde, zelfs Jasper Meinema in Bahrein meldde zich telefonisch om Douwe te feliciteren. Ook via de whats app stroomden de felicitaties binnen. Hartsikke mooi!

Na de 1ste ronde ging Jeroen aan de leiding met 48 slagen, net voor Douwe met 49 slagen. Stephan vd Berg verdedigde zijn titel en kwam met 50 slagen over de streep. Ruim de helft van de deelnemers verbeterde in de 1ste ronde z’n handicap. Bij de stableford  pakte Douwe maar liefst 44 punten. Elize vd Meer deed het ook uitstekend met 43 punten en Kornelis en Detty Dijkman volgden met 42 punten. Jeroen en Frank Dijkstra behaalden 41 punten en Willem Bronsveld 40 punten.
Na de koffie met suikerbrood ging een ieder enthousiast de 2de in met het plan een superronde te lopen en alsnog verrassend in de prijzen te vallen. Maar halverwege de 2de ronde hadden de meesten het moede hoofd al in de schoot gelegd.”Je verliest in de sport nou eenmaal meer dan dat je wint”, zegt een oud Vietnamees spreekwoord.
Al snel na ronde 2 bleek Wergeaster Jeroen de Groot een topdag te hebben gehad. Ook in zijn 2de ronde liep Jeroen een rondje 48, waarvan 9 birdies! Stephan vd Berg drong nog het meeste aan met een hele knappe 49-er.
En uiteindelijk kwam de titelverdediger 3 slagen tekort. Jeroen werd met een totaal van 96 slagen subliem Clubkampioen 2019!
Chapeau Jeroen met deze topprestatie! Ook Stephan gefeliciteerd met je 2de plaats. Mient Kobes en Douwe de Bruin eindigden samen als 3de met 106 slagen. In de play off “rekende” good old Douwe af met Mient en pakte de beker voor de 3de prijs. Grote klasse Douwe!
Ele Snieder en Sjoerd Bosgra deelden plaats 5 met een totaal van 108.
Kornelis Dijkman pakte de neary op hole 18 met 2.14 m
Met 82 punten bij de stableford werd Jeroen ook winnaar en ging hij naar huis met 2 wisselbekers  en 2 bekers voor twee 1ste prijzen! Gelukkig waren Jeroen z’n vrouw en dochtertje aanwezig om te helpen sjouwen.

De prijswinnaars: Douwe de Bruin, Detty Dijkman – Hiddema, Stephan van den Berg en Jeroen de Groot (met dochter).

Douwe werd 2de met 80 punten  ( super Ouwe! ) en heel knap Detty Dijkman 3de met 79 punten. Herman Gaarman kwam ondanks een fraaie HIO op hole 11 net een puntje tekort voor het brons. Frank Dijkstra en Sjoerd deelden plaats 5 met 76 punten en Elize kon in de tweede ronde met 31 punten  jammer genoeg geen goed vervolg geven aan zijn 43 punten van de 1ste ronde.
Na de 2de ronde konden de putters genieten van een welverdiende lunch, aangeboden door de PPGZ.
Naast de fraaie bekers gingen de prijswinnaars ook naar huis met lekkere vleesprijzen van slagerij Harmke Anema aangeboden door onze vaste supporter en zo langzamerhand ook sponsor, Jaap Walstra. Jaap fantastisch en namens alle spelers bedankt!
Zo kwam er weer een einde aan een gedenkwaardig Clubkampioenschap. Een ieder die zijn bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van dit kampioenschap, tige tank!

Uitslag Stableford
Uitslag Strokeplay