MIENT KOBES EN GERRIT JAN BELTMAN CLUBKAMPIOENEN 2019

Dinsdagavond 10 september, werden Mient Kobes bij de strokeplay en Gerrit Jan Beltman bij de Stableford Clubkampioenen 2019.
Maar voordat het zover was,moest eerst de laatste ronde, ronde 24, gespeeld worden. Met een mooie lijst van 30 deelnemers ging de meute om goed 18.30 uur onder lekkere weersomstandigheden van start.

Tim kok, Gerrit Jan Beltman en Albert de Vries
Ele Snieder, Mient Kobes en Jurgen Steenwelle

Halverwege de ronde een enorm gejuich, Hein de Vries sloeg op hole 8 een hole in one en 30 seconden later een juichende Douwe de Bruin, ook een birdie op dezelfde hole en in dezelfde flight! Hartstikke mooi! Kon Bert eindelijk al zijn geld uitkeren.
Weer was het Jurgen Steenwelle, die net als vorige week een fantastische ronde  liep. Met 47 slagen, waaronder 7 birdies, was de geboren Tukker deze avond weer oppermachtig. Gefeliciteerd met wederom een mooie zege Jurgen.
Ook geweldig liepen Ele Snieder en Albert de Vries met een ronde van 51 slagen. Met 52 slagen klopte Sjoerd Bosgra ook nadrukkelijk aan de poort. Opvallend goede ronden werden ook gelopen door Tim Kok  (56) en Frank Dijkstra (58) .Mient Kobes en Henk Hageman deelden gebroederlijk plaats 5  en 6 met 53 slagen.

Bij de stableford deelden Albert de Vries, Tim Kok en Jurgen Steenwelle de winst met 42 punten voor de knap spelende Frank Dijkstra en Siska Wiersma met 41 punten. Bruno vd Heide, afgelopen weekeinde 3de geworden bij het NK Sailhorse en Sjoerd Bosgra behaalden 40 punten.
En toen werd het hoog tijd voor de uitgebreide prijsuitreiking. In clubcompetitieverband hebben Ele Snieder en Mient Kobes de meeste birdies gemaakt (75), alleen niet op alle holes.

Albert de Vries

Albert de Vries was de enige speler, die op alle holes een of meerdere birdies heeft gemaakt.

De prijzentafel was rijk gevuld deze keer en als een standwerker bracht voorzitter Steven van Griethuijsen de prijzen aan de man/vrouw. Met aandacht, een grapje voor elke prijswinnaar en anderen erbij betrekkend.  Dit leverde leuke momenten op.
Herman Gaarman bedankte het bestuur nog voor de organisatie het afgelopen jaar. Dit werd door het bestuur bijzonder op prijs gesteld.
De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de Clubkampioenen 2019.
Mient Kobes en Gerrit Jan Beltman mochten de wisselbeker voor een jaar mee naar huis nemen. Wat zal de familie trots zijn!
Mient en Gerrit Jan, namens ons allemaal geweldig gefeliciteerd met dit kampioenschap!
Voor Mient was het alweer het 5de kampioenschap. Verder ontvingen de top drie van beide categorieën uiteraard een fraaie beker.
Zo kwam er een einde aan een geslaagde Clubcompetitie 2019.

Kijk voor de aardigheid even naar alle klassementen.  Arti bedankt voor het bijhouden van alle standen.

Zondag 15 september a.s spelen we om het Clubkampioenschap Strokeplay en Stableford. Schrijf je in voor zaterdag 14 september 18.00 uur!!