Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

ALBERT DE VRIES EN GERRIT JAN BELTMAN GROOTSE WINNAARS RONDE 18

Vele spelers ontbraken gisteravond nog door vakantie, maar wel present was Jasper Meinema en na een afwezigheid van een paar jaar Joop vd Vlies. Ook een klein ploegje Koudumers, Tineke Wijnja, Ypie en Michiel Semplonius, stonden op de lijst. Vaste supporter Jaap Walstra zat op het terras.
Burgumer Albert de Vries werd gisteravond met afstand winnaar met een rondje van 53 slagen, wat Albert 40 punten opleverde en een handicapverbetering van 0.4. Een dik verdiend, prachtig wijnpakket ging mee naar Burgum. Lokwinske Albert!

Het prachtige prijzenpakket werd deze keer verzorgd door Herman Gaarman, die voor de prijswinnaars mooi verpakte wijn, bier en champagne prijzen had meegenomen.
Herman hartelijk dank hiervoor.
De gedeelde 2de prijs was voor Ele Snieder en Jasper Meinema met een rondje 57 en heel knap op een gedeelde 4de prijs Dick Kok en Gerrit Jan Beltman met 58 slagen. Chapeau Dick en Gerrit Jan!
De beste vrouw bij de strokeplay deze avond, was Ypie Semplonius met een knap rondje van 59 slagen, echtgenoot Michiel bleef hierbij een beetje achter, maar gelukkig pakte Michiel de neary op hole 17 met 2.04 m, wat ook een mooie fles wijn opleverde.
De stableford winnaar deze avond werd onze bescheiden oud Deventenaar Gerrit Jan Beltman, die een fantastische ronde liep met 58 slagen wat 46 punten en een volle punt handicapverbetering opleverde. Grote klasse Gerrit! Ook Gerrit ging met een prachtig wijnpakket huiswaarts.
De 2de prijs was voor de knap lopende Elize vd Meer met een rondje van 63 slagen, wat 43 punten opleverde! Goed werk Van de Meer, hou dit vast!
De beste stableford vrouw was Siska Wiersma met een rondje 65 wat 42 punten betekende en de 3de prijs bij de stableford. Super Siska! Ook voor Siska en Elize was er een mooie fles wijn.
Ook nog genoemd moeten worden Bruno vd Heide en Albert de Vries, die  40 punten bij elkaar sprokkelden.
De teruggekeerde Joop vd Vlies had het vizier nog niet helemaal goed afgesteld, maar dat is een kwestie van tijd.
Ypie Semplonius had nog echte heerlijke Koudumer beantsjes meegenomen en de familie Dijkman ging hiermee naar huis, met de toezegging dat we volgende week horen hoe ze gesmaakt hebben. De voorzitter opperde  nog dat de beanstjes vooral heerlijk zijn met draadjesvlees (en jus uiteraard)  en een lekkere jirpel.
Voor Tineke Wijnja  had de voorzitter nog een verrassing in huis, een glazen drinkbeker met rietje; als Tineke over een paar weken weer naar haar favoriete eiland Terschelling gaat, dan zou de voorzitter  graag zien dat Tineke op het terras van De Walvis een selfie op facebook met het gevulde glas  publiceert, zodat  we allemaal weer even aan deze sympathieke putster denken en de foto kunnen liken.
Al met al weer een geslaagde pitch en puttavond. Volgende week ronde 19. Tot dan!