Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

DECLAN McCARRON GROOTS WINNAAR R 14 CLUBCOMPETITIE

Het was gisteravond een bijzondere en mooie pitch en putt avond. Mooi omdat het lekker weer was en de sfeer ontspannen en bijzonder door het optreden van Declan McCarron en de aanwezigheid van Jasper Meinema.
Na vorige week in Koudum een rondje gelopen hebbende van 46 slagen, liet de Ier Declan McCarron  gisteravond zien in topvorm te zijn, met zijn “Ierse slagje” liep hij een rondje van 47 slagen, waarvan 9 birdies. Van zijn 18 afslagen belandden er 16 op de green! Door deze fantastische ronde verzamelde de Ier 41 stablefordpunten. Congratulations Declan en enjoy your pineapple.

Jasper Meinema en Detty Dijkman.

Op ruime afstand volgde de stabiele Mient Kobes als 2de met een rondje van 53 slagen, nipt voor Sjoerd Bosgra en Henk Hageman met een rondje par. Een goede ronde dus van de oude meester Henk en de coming man Sjoerd. Nog knapper was eigenlijk het rondje 56 van Kornelis Dijkman, wat ook 41 stablefordpunten opleverde. Detty wilde niet achterblijven bij haar eega en pakte na een best rondje van 62 slagen eveneens 41 punten. Met een halve fruitmand en samen een vol punt handicapverbetering vertrok Kornelis weer richting Stiens.
Jasper Meinema en Hein de Vries volgden samen met 57 slagen. Jasper moet nog duidelijk wennen aan de kortere afstanden.
Bij de stableford haalden Jaap H. Betten en Henk Hageman 39 punten en  hierbij moet vermeld worden dat Jaap een prima linkerhelft liep van 29 slagen. De neary was deze keer voor Kornelis

Kornelis Dijkman

Dijkman, zijn bal bleef op 30 cm van hole 1 liggen. En wederom geen HIO deze keer.
Zoals boven vermeld was het bijzonder dat Jasper er weer was ,maar nog bijzonderder was het dat hij voor de prijsuitreiking leuke prijzen had meegenomen. Jasper bracht de prijzen met humor aan de man en vrouw. Zo was de prijs voor de beste roker voor Mient Kobes, de prijs voor de beste drinker was bij afwezigheid van Douwe, voor Henk Hageman. Een mooie pet uit Bahrein, voor de één na beste neary, ging naar Jaap en ook Hein ging huiswaarts met zo’n mooie pet.
Als klap op de vuurpijl ging Detty, als beste vrouw, op een schitterend vliegend tapijt achter Kornelis aan naar huis. Jasper bedankt voor je leuke bijdrage deze avond.
Zo kwam er met de prijsuitreiking een mooi einde aan ronde 14 van de Clubcompetitie. Oant nije wike!

Zaterdag a.s doen Jurgen Steenwelle, Mient Kobes, Joep van Mourik en Ele Snieder mee aan het NK Matchplay in Heerde. We wensen onze mannen veel succes.
En zondag a.s spelen we de laatste ronde van de zondagcompetitie, ronde 15. Na afloop vind de prijsuitreiking plaats. Komt allen!