Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

ELIZE VD MEER VERRASSENDE WINNAAR GRUTTE PIER 2024

Van links naar rechts: Anne-mieke van Schaik (2de Netto), Harry Jansen (3de Netto), Elize van der Meer 1ste Netto) en Jan Pool (1ste Bruto).

Onder voortreffelijke weersomstandigheden werden gistermiddag op de Pitch en Putt Golfbaan in Zuiderburen Leeuwarden de ronden 3 en 4 van de Grutte Pier Cup 2024 gespeeld. De baan lag er super bij met met hier en daar lastige maar uitdagende pinposities. Complimenten voor de greenkeeper zijn hier wel op z’n plaats!

Ronde 1 begon iets verlaat, aangezien Egbert Onrust was verdwaald en Douwe de Bruin hem zon beetje vanaf Tytsjerk onder escorte naar de baan moest begeleiden. Grote klasse Douwe. Enthousiast en vol goede moed gingen de 37 spelers goed 9.00 uur van start.
Er werden net als in Koudum 2 ronden achter elkaar gespeeld met dit verschil dat eigenaar Jan Huisman de golfkar met koffie en thee rond 10.45 uur bij afslag hole 10 parkeerde en hier verzamelde de meute zich na de ronde om onder het genot van een kopje thee of koffie  de ronde te analyseren.
Met frisse moed werd er dus begonnen aan de finale ronde met ook pitch en putt op hoog niveau met prachtige birdies en schitterende afslagen, maar hier en daar ook was het huilen met de pet op. Maar ja dat hoort allemaal bij golf, een moeilijke en onvoorspelbare sport, om maar weer eens een cliche uit de kast te halen.
Na afloop was het goed toeven op het terras en de lunch ging er vanzelfsprekend na 2 ronden in als de bekende preek in een ouderling . Nadat de laatste happen waren weggespoeld, was het tijd voor de prijsuitreiking.
Net als voorgaande jaren stelde Bierbrouwerij Grutte Pier uit Bartlehiem weer de bierprijzen ter beschikking.
Voorzitter Herman Gaarman en wedstrijdcoördinator Arti van Mastrigt verzorgden weer op leuke wijze de prijsuitreiking met de grote hoofdprijs, de Grutte Pier trofee, dit jaar voor Elize van de Meer!
Tige lokwinske Elize, en wat sil de famylje grutsk op dy wêze. Op de 2de plaats eindigde  Anne-Mieke van Schaik uit Earnewâld en 3de werd onze man uit Florida Harry Jansen. Van harte Anne-Mieke en Harry.

Bij de strokeplay was de 1ste prijs voor Jan Pool uit Koudum met een totaalscore van (3 beste ronden ) 159.
Jan kreeg uit handen van voorzitter Gaarman een prachtige grote Duimtrofee. Proficiat Jan!
Ele Snieder uit Appelscha werd netjes 2de met 164 slagen en Peter Halma uit Koudum 3de met 167 slagen, na een heel knappe laatste ronde van 53.
De 1ste ronde neary op hole 18 werd gewonnen door Hanneke Brouwer, die voor het eerst in haar leven aan een golftoernooi deelnam en nu de smaak te pakken heeft. De 2de ronde neary was voor Martha Wijnia uit Koudum die op hole 10 het nearest to the hole was. Beiden gingen met een grote fles speciaal bier naar huis. Hanneke en Martha gefeliciteerd.

Voor de uitslag: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kU0NZ2Z-C0vH6W4pNkZ0mgBKSzAYtGQ852W4z_zHtzU/edit?usp=sharing

 

Zo kwam weer een einde  aan een zeer geslaagde Grutte Pier Cup 2024.
Team Het Buiten-land tige tank voor jullie goede zorgen en de prachtige baan, de spelers bedankt voor jullie aanwezigheid, spel en gezelligheid en last but not least bestuur PPGZ bedankt voor de organisatie.  Wellicht tot volgend jaar.

Elize van der Meer
Jan Pool