Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

TEXAS RANGERS WINNEN 15de EDITIE OPEN FRIES TEXASSCRAMBLE TOERNOOI

Het Leeuwarder Team Texas Rangers, met in de gelederen Stephan vd Berg, Jurgen Steenwelle, Mient Kobes en Koudumer Wim de Jong, heeft op 26 mei, op de Pitch en Puttbaan Het Buiten-land in Zuiderburen, de 15de editie van dit toernooi gewonnen. Proficiat mannen!

Om 8.30 uur waren het bestuur en vele vrijwilligers present om alles klaar te maken voor de 15de editie van dit in pitch en putt land populaire toernooi. De greenkeeper was er al even eerder om de greens te maaien en de holes te versteken. En in het clubhuis was team Het Buiten-land ook al druk doende.

Om 9.00 uur meldden zich de eerste spelers al. Na het nuttigen van een lekker stukje oranjekoek met koffie, werden de spelers welkom geheten door voorzitter Herman Gaarman. Wedstrijdcommissaris Arti van Mastrigt gaf uitleg over het format, bunkers etc in ronde 1. Om klokslag 10.00 uur “blies” Bruno van der Heide op de nieuwe PPGZ toeter en kon men, onder een lekker zonnetje, los!

Er waren fraaie staaltjes pitch en puttgolf te bewonderen met vele birdies uiteraard en na ronde 1 gingen de jongens van “Quarto

Penotti”( Jeroen de Groot, Robin de Groot, Jop Verheggen en Gerben van Dorland  ) met 40 slagen aan de leiding gevolgd door

Team “Bussloo”(Remco Wilderink, Berrie Berends,  Martijn Mengerink, Bas Huessen ) met 41 slagen en team “Texas Rangers” met 42 slagen. Opvallend was de matige start van Team “We doen maar wat” (Maurits Rangkouw, Esther de Schiffart, Dennis Foppen en Jan Cor Rijnvis) met 48 slagen. Een compliment voor Team “Harry met z’n meiden”( Harry Jansen, Diny Trip, Anne-Mieke van Schaik, Titia Feikens) met een rondje 48 is hier  wel op z’n plaats.

Om goed 12.00 uur was iedereen binnen en konden we aan de lunch, waarbij het opviel, dat vooral de kerrie- en aardappelsalade gretig aftrek vonden. De kunst is, om niet teveel te eten, want dat wreekt zich vaak in de 2de ronde. En de uitslag van R2 doet vermoeden dat team “Texas Rangers” met grote eters als Mient Kobes en Wim de Jong nauwelijks gegeten hebben en dus “hongerig” de 2de ronde ingingen.  Dat vertaalde zich in een prachtige ronde van 39 slagen. Na ronde 2 gingen Team “Texas Rangers” en Team “Quarto Penotti” samen aan de leiding met 81 slagen, waarbij aangetekend moet worden dat het team Penotti gehandicapt was door de rugproblemen van Robin de Groot, die zich moest beperken tot putten. Robin moest elke pauze aangrijpen om languit op de bank van het Clubhuis even bij te komen. Team “Bussloo” volgde op 3 slagen met 84 slagen. En Team “We doen maar wat” herstelde zich van een matige start met een ronde van 42 slagen.

Team “De Bikkels” ( Erwin Nauta, Henk Nauta, Gerrit Jan vd Bos en Michiel Semplonius) en Team “Berts Birdie Boys” ( Bert ten Brink, Tim Kok, Johan Boomsma en Dick Kok) liepen een knappe 2de ronde met 44 slagen.

Door dreigend noodweer en “ruzie” van Jan en Trees met de kroketten ,werd snel begonnen met de alles beslissende 3de ronde. De ronde met handicapverrekening. Halverwege deze ronde kwamen er dreigende luchten opzetten en leek het er even op, dat er gestaakt zou moeten moeten, voorzitter Gaarman keek erg bezorgd naar boven, maar gelukkig nam de dreigende lucht een andere wending en kon de ronde worden afgemaakt. Bij binnenkomst in het Clubhuis viel het verlate broodje kroket goed in de smaak.

Het “Texas Rangers” team liep een prima 3de rondje met 40 slagen, Team “Penotti” had 3 slagen meer nodig, Team” We doen maar wat” had 41 slagen nodig en Team “Bussloo” 42 slagen.

De wisselbeker, de gouden medailles, grote suikerbroden en €160 gingen dit jaar dus naar Team “Texas Rangers”  met een totaal van 121 slagen. Het zilver en €120 was voor Team “Quartto Penotti” met 124 slagen en het brons en €80 voor Team “Doe maar Gewoon’. Team “Bussloo” moest na de handicapverrekening helaas genoegen nemen met de 4de plaats.

Een eervolle vermelding was er nog voor het luidruchtige Koudumer vrouwenteam “De Sudwesthoek” met Ypie Semplonius, Tineke Wijnja, Nienke Kotterer en Anneke Feenstra met een fraaie 8ste plaats in de  eindrangschikking.

De prijswinnaars werden in het zonnetje gezet door voorzitter Herman Gaarman en wedstrijdleider Arti van Mastrigt. Een oude traditie, toosten op de prijswinnaars met een Beerenburgje, onder de klanken van het Fries Volkslied, werd in ere hersteld. De in zijn nopjes zijnde Mient Kobes bedankte een ieder voor de mooie dag, zijn teamgenoten en vooral Wim de Jong, die met formidabel  putten vele afslagen doeltreffend afrondde. Mient werd ook nog even door Arti herinnerd aan het feit hij ook bij de eerste editie van dit toernooi in 2008 winnaar werd met Rolf Mulder, Jos Mentink en Rene Jan Bloem. De dag kon voor Mient dus  niet meer stuk!

Voorzitter Gaarman bedankte nog de sponsoren , de vrijwilligers, het team Buiten-land, de greenkeeper, de weergoden, de organisatie en de spelers voor het welslagen van deze 15de editie van het Open Fries Texas Scramble Toernooi en eindigde met een wel thuis en tot volgend jaar.

Alle deelnemers trokken tevreden huiswaarts met een ovenheerlijk suikerbrood van Bakkerij Van Eck uit Damwâld.
————————————————————————————————————————

De aanmoedigingsprijs, 4 prachtige, weerbestendige vogelhuisjes, gemaakt en beschikbaar gesteld door Kornelis Dijkman, waren  voor Team “De Genieters” ( Meint Dijkstra, Jos van Schaik, Bruno vd Heide, Kornelis Dijkman.)
De prachtige planten, beschikbaar gesteld door de familie Huisman, waren voor het als 7de geëindigde Team van  “Berts Birdie Boys”. Verder werden een aantal Teams verblijd met pakketten handige doekjes, aangeboden door  Albert de Vries.

Voor de Foto’s klik HIER.