Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Elementor #7445

Verslag Clubcompetitie 2023

Op de laatste avond van de clubcompetitie lopen Ele en ik na de laatste hole terug naar het clubhuis. Hij moet haast een weemoedig traantje laten, omdat er alweer zo’n prachtige reeks dinsdagavondwedstrijden voorbij is. Zelf kan ik ook wel janken. Vanochtend nog een PR 9 holes rondje gelopen van 23 en nu niet eens één birdie op 18 holes. En dat op zo’n prachtige warme zomeravond in de meteorologische herfst! Ele kon dan tenminste nog troost vinden in de twee prijzen die hem ten deel vielen. Ik moest het met een paar biertjes doen. Dat hielp ook wel.

Na de wedstrijd was het weer heel gezellig op het terras met hapjes en drankjes. Ele deelde hier en daar wat cadeautjes uit aan leden die eens wat extra in het zonnetje dienden te worden gezet. De Koudumer dames Ypie, Janna en Nynke omdat ze het toch telkens maar weer opbrengen om zulke einden te rijden om met onze wedstrijden mee te doen en zo zeker positief aan de sfeer bijdragen. Douwe kan voortaan zijn allesverklarende licht ergens over laten schijnen met behulp van een tuinlampje. Kornelis werd bedankt voor zijn niet aflatende ijver bij het maken van vogelhuisjes waarmee hij ons prijzenarsenaal aanvult. Ik weet niet of hij het zelf ook lekker vindt, maar de enorme zak vogelvoer die hij kreeg aangeboden, doet vermoeden van wel.

Dan nu weer even serieus, want je kunt wel beweren dat meedoen belangrijker is dan winnen en dan heb je misschien ook wel gelijk, maar degenen die gewonnen hebben, hebben ook genoten van het meedoen en dan is de prijs toch een leuke bonus. We treffen onder de winnaars de bekende namen aan. Tim Kok won de eerste prijs Stableford en  was ook al eerder winnaar van de Stableford wisselbeker . Mient Kobes won de Strokeplay wisselbeker plus eerste prijs.  Ele Snieder won de tweede prijs strokeplay en de derde prijs stableford. De derde prijs strokeplay ging naar Wim de Jong. De, naar nu dus blijkt, volkomen onterecht met plagerige opmerkingen over zijn spel bestookte Arti van Mastrigt werd mooi tweede in de stableford categorie. Voor alle al of niet door weemoed bevangen leden is er de troost het besef dat de tijd vliegt en we zo weer van start kunnen in de Clubcompetitie van 2024.