Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Verslag Lentecompetitie 2023


Bovenstaande foto is symbolisch voor de afronding van de Lentecompetitie 2023. Wie welke prijs had gewonnen bleef voor wat betreft de stablefordpunten lang een wazige bedoening. Hoeveel rondes waren er gespeeld? Hoeveel van de beste rondes tellen er mee? In overleg heeft het bestuur dat aantal op elf beste rondes bepaald. Daardoor en natuurlijk ook door zijn prima spel werd Johan Boomsma eerste. Egbert Sepp werd tweede. De wazige winnaar (het lijkt wel de titel van een Suske en Wiske album) rechts op de foto is Jos van Schaik. Hij was als enige stablefordprijswinnaar aanwezig en werd derde.

Ook voor de ringersscore worden in de Lentecompetitie prijzen uitgereikt. Hier is het aantal wedstrijden minder belangrijk. Dit bleek ook uit de uitslag. Ele Snieder werd eerste, terwijl hij maar negen wedstrijden meespeelde. De nummers twee en drie, Hans Verheij en Bert ten Brink hadden hier veertien wedstrijden voor nodig. In deze categorie was Hans Verheij de enige die zijn prijs daadwerkelijk kreeg uitgereikt. Ook hier dus twee prijswinnaars niet aanwezig.

Kortom, de extra ingelaste wedstrijd ter afsluiting van de Lentecompetitie schoot zijn doel voorbij. Dat doel was, zoveel mogelijk leden en zeker de prijswinnaars bij de uitreiking te hebben. Bij de echte laatste ronde was een groot aantal vaste deelnemers niet aanwezig terwijl tijdens de afsluitende ronde, een week later, weer een behoorlijk aantal niet aanwezig kon zijn door vakantie, werk of andere dwingende redenen.

Bij dezen dus een vriendelijk verzoek aan iedereen om voortaan de wedstrijdkalender en dan vooral de laatste wedstrijd van een competitie in de gaten te houden bij het plannen van andere activiteiten.

De afsluitronde was overigens best gezellig al was er bij de scoreverwerking een probleem tengevolge van onervarenheid met het systeem van ondergetekende (bovengetekende?) Maar alles is goed gekomen en de uitslag is inmiddels te lezen op de app en de site van de PPBN.