Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Mient Kobes wint Lentecompetitie 2021

Zondag 13 juni j.l hebben we de Lentecompetitie met een hapje en een drankje op feestelijke wijze  afgesloten. En de conclusie is gerechtvaardigd, dat deze zondagochtend competitie een groot succes is geworden. Elke ronde 30 of meer enthousiaste spelers aan de start, vrolijke mensen, een relaxte sfeer.
En het mooie is, dat een aantal mensen van de Toss-ochtend de stap hebben gezet om deel te nemen aan deze Lentecompetitie. Deze spelers hebben het als leuk ervaren en wat mooi meegenomen is, hun spelpeil is ook flink omhoog gegaan.
Over het  format waren de kenners in het begin nogal sceptisch, maar het is toch een succesvolle formule gebleken. Het format is bedacht door Hein de Vries en is verder uitgewerkt door Sjoerd Bosgra en Steven van Griethuijsen. Het mooie van dit format is , dat ” anderen” kunnen winnen.

De laatste 15de ronde van deze competitie werd wederom gewonnen door Mient Kobes met een rondje van 52 slagen. Met 1 slag verschil werd Jurgen Steenwelle 2de en Wim de Jong 3de met 56 slagen.
Opvallend deze ronde was de ontketende Johannes Sijses, die er een ronde 59 uitgooide. Ook Tim Kok deed het prima met 59 slagen. Met zijn ronde pakte Johannes maar liefst 43 stablefordpunten, wat een handicapverbetering betekende van 0.7! Top Johannes!
Ook Annemiek van Schaik en Wim Teeuw lieten van zich horen met 40 punten. Vooral van Anne-Mieke een topprestatie.
Op hole 7 viel een fraaie HIO te noteren van Bert ten Brink, de oude Peugeot van Bert kan eindelijk naar de sloop. Leuk was het dat Stephan van den Berg, na maanden afwezigheid, ook weer meedeed, met een polsbrace liep hij een mooie 54.
Al met al zorgden alle ” schermutselingen ” in ronde 15 er voor dat in het algemeen klassement Mient Kobes en Jurgen Steenwelle samen als eersten eindigden met 415 punten. De play-off tussen Mient en Jurgen kon niet doorgaan en Mient werd uitgeroepen tot winnaar.
Mient, tige lokwinske met je mooie overwinning van de Lentecompetitie 2021!
Hans Verheij werd  prachtig 3de prijs met 403, Hein de Vries kwam 3 punten tekort voor brons. Volgens de verhalen werd Hans door de Grouster buurt met de wave verwelkomd. Er zijn jammer genoeg geen foto’s van. Voor de verdere standen zie op deze site, standen.

Met een uitgebreide prijsuitreiking werd deze competitie afgesloten. De vereniging had flink uitgepakt met gratis koffie, gebak, drankje naar keuze en bittergarnituur voor de spelers.
De nummers 1, 2 en 3 gingen huiswaarts met een beker, een prachtige vleesprijs ( Slagerij Harmke Anema, Wergea) aangeboden door onze vaste supporter Jaap Walstra. Een aantal spelers kregen een prachtige actiefoto van onze fotograaf Egbert Sepp. En Agatha v.d Meulen had namens de baan ook een leuke verrassing in petto,  Anne-Mieke van Schaik, Dini Trip, Jos van Schaik en Johannes Sijses kregen een tegoedbon koffie met wat erbij, omdat ze de stap gezet hebben om mee te doen aan een competitie. Albert de Vries had weer vele pakken mooi papier meegenomen en heeft veel spelersvrouwen blij gemaakt en uiteraard had Hein weer de nodige overheerlijke suikerbroden van Bakker Van Eck in de aanbieding.
Het prachtige dankwoord van Dini Trip en de mooie woorden van Johan Boomsma aan de organisatie maakten veel indruk. Waarvoor onze dank!
Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde Lentecompetitie 2021, nieuwe stijl. Een ieder die heeft bijgedragen aan dit succes, dus spelers, Agatha en crew, Jaap, Albert, Egbert, Hein, bestuur, iedereen hartelijk dank en tot volgend jaar.