Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

ELE SNIEDER WINNAAR BAUKE BOKAAL 2020

Afgelopen zondagochtend 22 november hebben we met een lekker zonnetje op de kop, de laatste ronde van de Bauke Bokaal gelopen. Net als in 2017 werd Ele Snieder een uitstekende winnaar. Het was nog een spannende slotronde, waarin het alle kanten op kon, maar uiteindelijk bleek Ele de sterkste.
Lokwinske Ele met deze knappe prestatie en geniet ervan!
Tweede op 1 slag werd Jurgen Steenwelle en gedeeld 3de werden Steven van Griethuijsen en Mient Kobes met 43 slagen. Wim de Jong volgde met 44.
Bauke vd Woude, een bijzonder aimabel mens uit Boornbergum en uitstekende en sportieve speler, die als het werk het maar even toeliet, op de baan te vinden was, werd in het voorjaar van 2017 ernstig ziek en na uitgebreid onderzoek kwam in mei de diagnose, alvleesklierkanker. Krap aan 6 weken later hebben we afscheid van Bauke genomen in crematorium Opeinde.
Arti van Mastrigt kwam al vrij snel met de suggestie om de herfstcompetitie 2017 om te dopen in de Bauke vd Woude Bokaal. Zo gezegd, zo gedaan. En de 1ste editie werd gewonnen door Ele Snieder, die toen de trofee (gemaakt door de overbuurman van Bauke, Gerard Herder) uitgereikt kreeg door de vrouw van Bauke, Metsje.
Stephan vd Berg won in 2018 en Mient Kobes in 2019. En dit jaar, 2020, dus wederom Ele.
Voor de eindstand van dit jaar, kijk op deze site bij standen.
Bij de prijsuitreiking op afstand sprak voorzitter Steven van Griethuijsen mooie woorden en liet de winnaar van vorig jaar, Mient Kobes, de fraaie trofee uitreiken aan winnaar Ele, die blij was met de winst en vertelde dat hij graag met Bauke speelde, hij roemde zijn sportiviteit maar ook zijn gedrevenheid voor pitch en putt.
Na een welverdiend applaus voor de winnaar was er voor de spelers een schaal heerlijke bitterballen van het huis, hetgeen bijzonder op prijs werd gesteld.
De Bauke Bokaal 2020 is ondanks de corona een succes geworden. Bijna elke zondagmorgen mooi weer, enthousiaste spelers, koffie, grappen en grollen en elke keer een deelnemerslijst met gemiddeld 27 deelnemers!
Op naar de 5de editie in een hopelijk coronavrij 2021.