Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

MIENT KOBES WINNAAR BAUKE BOKAAL 2019

Mient Kobes met de Bouke van der Woude Bokaal

Vandaag werd de laatste ronde van de Bauke Bokaal 2019 gelopen. Door vakantie en werk ontbraken helaas nogal wat spelers. Na wat info en instructies van voorzitter Steven van Griethuijsen gingen de 15 deelnemers enthousiast de  wei in.
De beste papieren voor de eindzege hadden Mient Kobes en Ele Snieder met respectievelijk 44 en 45 slagen.
Een ieder kon 3 holes verbeteren, dus in theorie was er nog van alles mogelijk. Maar al snel werd het duidelijk dat de winnaar of Mient of Ele zou worden. Het werd uiteindelijk de man uit Zuiderburen.
Mient besliste in de eindfase op hole 2 met een fraaie chip-in de tweestrijd. De Zuiderbuur had daar een 4 staan en pakte dus op deze hole 2 slagen terug en dat bleek beslissend. Mient kwam uit op 40 slagen en Ele op 41 slagen. En zo werd Mient de terechte  winnaar van de 3de editie van de Bauke Bokaal. Lokwinske  Mient!
Ele, winnaar van de 1ste editie, overhandigde de wisseltrofee aan winnaar Mient Kobes, en spraak de gedachte uit dat het wellicht een idee is om volgend jaar het format enigszins te wijzigen, zodat ook spelers met een hogere handicap kans maken op een hogere klassering. Het bestuur neemt de woorden van Ele mee naar het winteroverleg. In zijn speech bedankte Mient een ieder en toonde zich zeer in zijn nopjes met zijn Bauke Bokaal.

Vaste supporter Jaap Walstra had weer voor heerlijke vleesprijzen van Slagerij Harmke Anema gezorgd.
Harry  Jansen was de enige die dit toernooi een HIO scoorde en dus was er voor de “Floridiaan” een fraaie racebolide en een heerlijke S droge worst. Geniet er samen met de vrouw van Harry!
Dick Kok deed het uitstekend en verbeterde zich met maar liefst 5 slagen en werd heel verdienstelijk 3de.
Voor de eerste 3 plaatsen, Mient, Ele en Dick, had Jaap dus  een heerlijke vleesprijs uit Warga meegenomen.
Jaap, namens ons allemaal, hartstikke bedankt voor het beschikbaar stellen van de vleesprijzen. Super!
Voor de nummers 4, 5 en 6 was er een zak ovenheerlijke oliebollen van Oliebollenkraam Kooistra in winkelcentrum Zuiderburen. Hein de Vries (4de), Johan Boomsma (5de) en Herman Gaarman (6de) waren de gelukkigen. Voor de totale uitslag zie bij standen op de site.
O ja, de dagoverwinning was ook voor Mient met zijn beste ronde van het jaar,een hele knappe 48-er, gevolgd door Jurgen Steenwelle met 53 slagen en Kornelis Dijkman met 57 slagen. Weer knap Kornelis!

Het was een mooie afsluiting van het seizoen 2019 en volgend jaar gaan we de 4de editie van de Bauke Bokaal spelen, niet onwaarschijnlijk in een aangepast format.
Tot volgend jaar en een ieder bedankt voor zijn/haar deelname. Ook Mieke bedankt voor het altijd om 9.30 uur klaar staan met de koffie.

KLIK HIER VOOR DE EINDUITSLAG