Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN STROKEPLAY/STABLEFORD 2024

Winnaars CK 2024 Strokeplay en Stableford.
Van Links naar Rechts:
Douwe de Bruin: 3de Strokeplay en Gedeeld 1ste Stableford;
Jeroen de Groot: 1ste Strokeplay en 3de Stableford;
Egbert Sepp: 1ste Stableford (Gedeeld met Douwe de Bruin;
Mient Kobes: 2de Strokeplay.

Het weer deze zondagmorgen de 21ste april hield zich uitstekend. De vele regen de afgelopen week had uiteraard haar sporen nagelaten op de baan, maar er was prima te spelen, al was het putten lastig op een aantal hobbelige greens. De bunker van hole 13 stond vol met water en was uit het spel en wedstrijdleider Arti van Mastrigt had terecht besloten om met winterregels te spelen. Een groepje vrijwilligers had ’s morgens gezorgd voor gesweepte greens en aangeharkte bunkers,  zodat er klokslag 9.00 uur gestart kon worden.

Egbert Sepp deed in ronde 1 bij de Stableford uitstekende zaken met maar liefst 38 Stableford punten, gevolgd door Jurgen Steenwelle met 35, Douwe de Bruin met 34 en een ploegje met onder anderen Dini Trip met 33 punten. Jeroen de Groot leidde na ronde 1 bij de Strokeplay met 55 slagen, op de hielen gezeten door Mient Kobes en Ele Snieder met 57, Douwe en Jurgen volgden op 1 slag met 58. Er was dus nog van alles mogelijk in ronde 2. Maar het was ook klip en klaar dat een aantal spelers echt zouden moeten vlammen om zich in de prijzen te spelen.

Na even bijkomen, de benen strekken en efkes de geit ferstekke, gingen de meesten nog vol goede moed om 11.00 uur de 2de ronde in. Rond de klok van 12.45 uur was iedereen binnen en kon wedstrijdleider Arti de balans opmaken. Wie zouden in de prijzen vallen en wie zouden krekt net yn de prizen falle?

Na de 2de ronde zaten Douwe en Huug (39), Jos en Jeroen( 38) en Egbert, Hans en Jurgen (35) hoog in de boom bij de Stableford.
We houden jullie niet langer in spanning: bij de Stableford ging Egbert Sepp er met de wisselbeker vandoor met in totaal 73 Stableford punten! Evenveel als Douwe de Bruin, maar de commissie van wijze mannen, waaronder Douwe zelf, nam het wijze besluit om Egbert tot Stableford Kampioen uit te roepen. Proficiat Egbert!

Bij de Strokeplay liepen Jeroen en Mient een knappe 2de rondje van 50, Douwe 53, Huug 56 en Ele 57. Jeroen werd dus de terechte winnaar met een totaal van 105 slagen.  Mient kwam tot een totaal van 107,  Douwe tot een totaal van 111 en Ele tot een totaal van 114. Met 2 slagen minder dan Mient , werd Jeroen de Groot  de Strokeplay Kampioen van 2024 als opvolger van Wim de Jong. Chapeau Jeroen!

Mient speelde vandaag voor Sinterklaas en nam voor (bijna) iedereen een prijsje mee, ook Het Buiten-land deed mee aan het prijzenfestival, zodat een ieder vrolijk huiswaarts keerde.
We kunnen terugkijken op een geslaagd kampioenschap met dank aan de vrijwilligers, Mient Kobes, Het Buiten-land, (Agatha, Djamarah en Jan) de spelers en de organisatie.

P.S. Vergeet niet een team te formeren voor het Open Fries Texas Scramble Toernooi van 26 mei a.s. en schrijf je team in via www.ppgz.nl.