Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Open Fries Texas Scramble toernooi 7 mei 2023

Het succes van dit toernooi begint legendarisch te worden. Natuurlijk mogen de leden niet vergeten worden die voor dag en dauw, diezelfde dauw van het veld hebben gesweept, de bunkers hebben geharkt en voor het begin van dit evenement hier en daar de helpende hand hebben uitgestoken. Huug, Hans, Elize, Hein en al diegenen die ik hier misschien nog vergeten ben, bepalen mede dit succes. Ook aspecten die de organisatie niet in eigen hand heeft klopten vandaag. De stevige regenbuien die buienradar al bijna een week voorspelde, bleven uit. Sterker nog, de zon toonde zich regelmatig en een bont gezelschap van allerlei spelniveaus maakte zich op voor drie ronden scramble in verschillende varianten. Pitch&puttgolf is ook een geweldige teamsport. Vooral in de Texas Scramble ronde komt het erop aan de juiste afslagen te kiezen en dat maakt het echt een teamgebeuren. De ronde Ambrose als derde ronde, mét handicapverrekening, kan nog een verrassende uitslag geven zodat het tot het einde spannend blijft.

Wat de dag verder ook geslaagd maakte, waren de koffie met oranjekoek bij binnenkomst, de lunch na de eerste ronde en het broodje kroket tussen tweede en derde ronde, die prima waren verzorgd door het Buiten- Land. Hier en daar (vooral hier) werd geklaagd over gemiste putts door scheef gestoken holes of hobbelige greens, maar uiteindelijk geldt dan het cliché, dat dat voor iedereen opgaat en bovendien is er in sport altijd de factor geluk die meespeelt en waar niemand ooit grip op zal krijgen.

Degenen die er uiteindelijk met de prijzen vandoor gingen waren de teams Young and Old Bussloo en Swinging Sixties die met 128 slagen gelijk eindigden. Swinging Sixties behaalde de eerste plaats na sudden death in de play-off waarin hun beste speler Wichert Droppers het opnam tegen Tim Letteboer van Young and Old Bussloo. De wisselbeker bleef dus in Leeuwarden. Derde werd het team Four of Clubs met 129 slagen. Zij kregen allen mooie geldprijzen uitgereikt. De volledige uitslag staat hieronder. Voor elk teamlid was er overheerlijk suikerbrood van bakkerij Van Eck. Heel leuk was het dat een team uit de woensdagochtendgroep zich had opgegeven: de Genieters. Zij gingen er met de troostprijs vandoor en deden hun naam eer aan zoals op de foto te zien is.

De wedstrijdleiding was in handen van Ele, Mient en Arti. Na drie intensieve ronden was het goed toeven op het terras waar het heel gezellig was en er door Mient nog vele prijzen werden uitgereikt voor wedstrijdresultaat, nearies en holes- in- one. Eén prijs voor de neary reikte Mient aan zichzelf uit, de andere ging naar Jan Haanstra (boodschappentas met inhoud van de Jumbo). Van één prachtige hole-in-one was ik zelf getuige. Daarvoor ontving Ypie Semplonius van Team Zuidwesthoek een mooie auto. De andere auto was voor de hole- in -one van Tim Letteboer van Bussloo.

Het was weer een fantastisch toernooi waar geen deelnemer met lege handen huiswaarts keerde, want iedere speler kreeg een half suikerbrood mee.

Swinging Sixties 1e prijs met v.l.n.r Ele Snieder, Hans Berendsen, Wichert Droppers en Henk Hageman
2e prijs Young and Old Bussloo, v.l.n.r. Tim Letteboer, Remco Wilderink, Ben Letteboer, Berrie Berends
3e prijs Tour of Clubs, v.l.n.r. Herma Klein- Lugtenbeld, Gerard Spaargaren, Emiel van den Ende, Peter Woerde
De laatste plaats voor De Genieters. Zo te zien hadden zij die troostprijs niet nodig. V. l. n. r. Hanneke Brouwer, Jos van Schaik, Dini Trip en Anne- Mieke van Schaick

Verslag en foto’s van secretaris Dick Kok