Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Grutte Pier Cup 2023

De Wisseltrofee en eerste prijs SF voor Lia Wesselius
Tweede prijs SF voor Willem

Het was hoog tijd om de mooie wedstrijd tussen pitch & putters van Koudum en Leeuwarden weer eens te organiseren. Op 15 oktober j.l. werden de eerste twee rondes gespeeld op een prachtig geprepareerde baan in Koudum. Wat waren de greens snel ! Afgelopen zondag 29 oktober was het de beurt van de PPGZ om de tweede ronde van twee wedstrijden te organiseren en de lunch en afronding van de wedstrijd te verzorgen. Het was te merken dat het seizoen vordert en dat oktober de natste maand sinds 1906 was. Maar niet aan de greens, want die lagen er dankzij de inspanningen van Ankie, die helaas besloten heeft, ons te verlaten, en de enthousiaste groep sweepers en harkers, goed bij. Bedankt Jeroen, Hans, Bert, Egbert, Arti en Huug. De winterregels waren bovendien van kracht zodat alle nattigheid van de afgelopen maand minder invloed had op het spel. Wel stond er een behoorlijke wind, waarvan menig speler behoorlijk last had.

Derde prijs SF voor Bert ten Brink

Voorafgaand aan de wedstrijd legde de voorzitter in zijn speech een verband tussen het karakter van de opstandige naamgever van de begeerde trofee en huidige stikstofperikelen tussen de boeren en den Haag met als conclusie dat er nog niet zoveel was veranderd. Ik kon mij als Hagenees plotseling goed voorstellen wat het modieuze begrip ‘zich onveilig voelen’ inhoudt. Maar na een hele prettige tweede ronde die ik met Ele en Henk ( Nauta) mocht lopen was er van dat gevoel gelukkig niets meer over.

Het was nog een hele toer om de winnaars te bepalen omdat in Koudum niet het landelijke handicapverwerkingssysteem van de PPBN wordt gebruikt. Geheel in de geest van Grutte Pier trekken zij zich niets aan van de landelijke pitch & puttautoriteit. Daarom moest alle creativiteit uit de kast worden gehaald om de rechtmatige winnaar in de categorie Stableford aan te wijzen. Dit werd Lia Wesselius uit Koudum. Zij mocht de trofee ( voorstellende een klein, dik mannetje, dat zich wat angstig achter zijn enorme zwaard verschuilt) en een beker mee naar huis nemen. Een realistisch beeld op ware grootte van deze legendarische Friese held was ook wel wat teveel van het goede geweest. De andere winnaars uit Koudum waren Wim de Jong (3e SP) en Willem Nauta ( 2e prijs SF). De rest van de prijzen ging naar spelers van de PPGZ. Bij Stableford was Bert ten Brink winnaar van de derde prijs terwijl we bij de Strokeplay winnaars geen verrassingen tegenkwamen. Eerste prijs SP voor Jeroen de Groot en de tweede prijs SP voor Mient Kobes. Bedankt Ele, Erwin en Ypie voor de vlotte afronding van de wedstrijd. Hopelijk volgend jaar weer!

Vaste prijzensponsor van dit toernooi is de Grutte Pier Brouwerij in Wijns. Alle deelnemers gingen met een flesje speciaalbier van dit merk + een droog worstje naar huis en de extra grote flessen bier werden als blijk van waardering door Ele uitgereikt aan enkele deelnemers t.w. Harry Jansen, Erwin Nauta en Reina Nota.