Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Clubkampioenschap Strokeplay /Stableford 2023

Vijfentwintig spelers vertrokken dit keer vroeg in het jaar op een extra vroeg tijdstip om de felbegeerde titel van Clubkampioen Strokeplay binnen te slepen. Dat slechts enkelen hierop echt aanspraak kunnen maken, belette de spelers niet om mee te doen. En waarom ook? Er waren ook prachtige stablefordbekers te winnen. En ook het weer zat mee. In de tweede ronde, na een kopje koffie met oranjekoek, trokken sommigen zelfs een te warm kledingstuk uit. Toen na afloop de wedstrijdhitte weer wat was weggetrokken en iedereen zijn hoogte- en dieptepunten van de speelrondes had gedeeld, er trots op de borst kon worden geklopt dan wel deemoedig wonden konden worden gelikt was het tijd voor de prijsuitreiking. De volledige uitslag kan worden teruggelezen op deze site ( klik op menu PPBN HRS>wedstrijden>16-04 2e ronde SP en SF kampioenschap> meerronden en je vindt alle uitslagen van zowel strokeplay als stableford).

De spelers aan de top gaven elkaar niet veel toe. Wim de Jong werd strokeplay clubkampioen met 106 slagen. Robin de Groot kon met 107 slagen net niet de familie-eer redden wat misschien een pleister op de wonde had kunnen zijn voor Jeroen de Groot die helaas verhinderd was. Stephan van den Berg werd derde met 108 slagen. Zo ‘lonely’ was het dus niet ‘at the top’, want Mient Kobes werd vierde met 109 en Ele Snieder en Douwe de Bruin vijfde met 110 slagen.

Bij het bepalen van de Stablefordwinnaars waren wat digitale probleempjes, waardoor ook de groepsfoto een niet geheel waarheidsgetrouw beeld van de uitslag te zien geeft en bijna in de categorie fake-news geplaatst kan worden. Dat had voor Robin de Groot geen consequenties. Hij werd glorieus eerste. Maar Douwe de Bruin en Arti van Mastrigt moesten plaats maken voor Anne- Mieke van Schaik, die tweede werd. Arti werd derde en Douwe viel van het podium. Uw secretaris heeft er met zijn ietwat roestige photoshopvaardigheden geprobeerd het beste ervan te maken.

Verheugend was de deelname van enkele revaliderende leden. Jos van Schaick en Johan Boomsma konden het allebei twee rondes volhouden. Voor Jurgen Steenwelle kwam het kampioenschap te vroeg. Hij heeft zich bij het houthakken ernstig verwond aan een vinger en zich daarmee figuurlijk in de vingers gesneden als mededinger naar de hoogste plaats. Wij wensen hem spoedig herstel en terugkeer op de baan. Volgend jaar nieuwe rondes, nieuwe kansen!