Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Verslag OFST 2023

Terwijl het enkele kilometers verderop licht regende, bleef de deelnemers aan het Open Fries Senioren Toernooi een nat pak bespaard. Sterker nog, het was prima golfweer en de baan was door Ankie (ondanks hinder door schaats/knieblessure) in prima staat afgeleverd, daarbij nog geholpen door sweepende en harkende (bestuurs)leden.
Tijdens de eerste ronde (fourball- betterball) was nog niet iedereen tot een optimale prestatie in staat. Alleen de Snappies ( Mient Kobes en Michiel Semplonius) wisten een score in de veertig neer te zetten.

Na de door het Buiten- Land weer prima verzorgde lunch en dankzij het iets makkelijker spelformaat Texas Scramble waren de scores in de tweede ronde over het algemeen beter. De Groenen (Douwe de Bruin en Wim de Jong) verbeterden hun ronde maar liefst met elf slagen en kwamen op 46 slagen uit. De uiteindelijke winst ging naar het thuisspelende team Watt en Half Watt ( Hans Verheij en Steven van Griethuijsen) met 52 en 47 slagen. Tweede en derde werden Lemele ( Noel Shannon en Jan Taihuis) en The Lions (Frans van Leeuwen en Jacqueline van Leeuwen). Het slagentotaal van Lemele was, net als dat van Watt en Halfwatt, 99 maar op grond van het uitslagreglement kregen zij de tweede prijs. Voor de complete uitslagenlijst: zie het bericht van Arti op deze site. UITSLAG


Dan waren er twee prijzen voor de nearies op hole 18. Dit waren eigenlijk de mooiste prijzen van het toernooi. Twee schitterende door Kornelis Dijkman vervaardigde vogelhuisjes in de kleur van het Buiten-Land (zwart) met i.p.v een stokje een toepasselijke golfbal als landingsplaats voor de toekomstige bewoners.

Verder waren er voor alle prijswinnaars hele suikerbroden en voor alle deelnemers halve suikerbroden van bakkerij van Eck uit Damwoude. Zo kon iedereen na deze prachtige seizoensopening weer tevreden huiswaarts keren.

De foto’s zijn van Mient Kobes