Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

ANNE-MIEKE VAN SCHAIK WINNAAR BAUKE VD WOUDE BOKAAL 2022

Winnares 2022 Bauke van der Woude Bokaal, Anne-Mieke van Schaik

De 5de editie van de Bauke van der Woude Bokaal kreeg gisteren in de persoon van Anne-Mieke van Schaik uit Eernewoude een prachtige winnaar! Anne-Mieke, 75 jaar jong, begon dit jaar met een handicap van 18 en staat nu op 13.0! En de rek is er nog lang niet uit, Anne-Mieke heeft grootse plannen voor het jaar 2023, zo laat ze weten. De oudere dames van de club maken toch flink progressie, zo ook Dini Trip die nu op een handicap staat van 11.9!
En trotse en dankbare Anne-Mieke nam de trofee in ontvangst uit handen de vorige winnaar Bert ten Brink en mag een jaar lang de trofee op de schoorsteenmantel laten “shinen”. Proficiat Anne-Mieke!

Gisterochtend werd onder koude omstandigheden de 10de, verbeterronde ( je mocht 3 holes verbeteren) gespeeld. Mient Kobes kwam binnen met een rondje 50 met 7 birdies! Ja, Mient beleeft in zijn eerste seniorenjaar, een ijzersterk seizoen. Het wordt tijd dat de andere senioren deze man volgend seizoen meer tegenstand gaan bieden. Deze laatste ronde ook prima resultaten voor Herman Gaarman (rondje 58) en de net uit het warme Indonesië teruggekeerde Bert ten Brink met 59 slagen.

Na de koude ronde moest het  bestuur met assistentie van Arti het nodige rekenwerk verrichten om de eindstand te kunnen presenteren.
De 2de plaats was voor Arti van Mastrigt, Arti, die wat pitch en putt betreft een waardeloze zomer heeft beleefd, kwam de laatste maanden ijzersterk terug, getuige zijn uitstekende spel vorige week op het 11Steden Crosscountry Toernooi en vandaag met als beloning een mooi 2de plaats in de laatste 10de ronde (rondje 55) en dus ook in het eindklassement een mooie 2de plaats! Top Arti!

2de plaats Bauke van der Woude Bokaal, Arti van Mastrigt

De 3de prijs was voor onze Bakkeveense nomade Jan Ruiter, die deze laatste ronde door de kou werd bevangen gezien zijn matige laatste ronde, maar zijn 3de plaats kwam niet meer in gevaar. Lokwinske Jan!

3de plaats Bauke van de Woude Bokaal, Jan Ruiter

Bij het klassement Bruto score werd Mient Kobes winnaar met een score van 40 (14 birdies en 4 parren), Ele Snieder (1 birdie minder) werd 2de met 41 en Jeroen de Groot 3de met 42. Wim de Jong greep met zijn 4de plaats (43) net naast de prijzen. Bij de dames bruto werd Janna vd Heide de hoogstgeplaatste vrouw.

Het bestuur had mooie prijzen beschikbaar voor de prijswinnaars maar de allermooiste prijs is natuurlijk de wisseltrofee gemaakt door Gerard Herder en die een jaar lang in Eernewoude te bewonderen is in huize Van Schaik.
Prijswinnaars, allemaal van harte gefeliciteerd en laat het thuisfront meegenieten van jullie succes.
Voorzitter Ele Snieder bedankte alle leden voor hun deelname en sportiviteit en wenste een ieder alvast mooie kerstdagen toe en vooral natuurlijk een gezond en mooi pitch en putt jaar  2023 toe!