Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Clubkampioenschap Strokeplay en Stableford 2022

 

Niemand slaat graag een bal in het water, maar op zondag 6 november kwam het water gewoon naar de bal toe. Ook stond er een stevige wind, zodat dit kampioenschap zich in een wat triestig decor afspeelde. Verwend als we waren met het weer dit jaar bleek zich dat nu op ouderwets herfstige manier te manifesteren. De bunkers waren geharkt en de greens gesweept, om maar eens wat positieve dingen te benoemen. Verder waren er natuurlijk de koffie en de oranjekoek en weer een prima lunch verzorgd door Het Buiten- Land. Er waren zes prachtige bekers te winnen en twee wisseltrofeeën zouden in andere handen overgaan.
De wisseltrofee strokeplay en dus tevens de eerste prijsbeker strokeplay ging dit jaar naar Jeroen de Groot, die een voor zijn doen mager eerste rondje liet volgen door een tweede ronde van 50 slagen. Als tweede in deze categorie eindigde Mient Kobes met scores van 55 en 53. Degene die na de eerste ronde nog aan kop ging met 53 slagen, Steven van Griethuijsen, kon het in de tweede ronde net niet redden en bleef op de derde plaats steken. Hetgeen een prima prestatie mag worden genoemd.
In de categorie stableford is het aantal kanshebbers meestal wat groter en is het dus vaak wat moeilijker de winnaar te voorspellen. Dit jaar kwam Gerard Herder als nieuwe eigenaar van de wisselbeker en dus de eerste prijsbeker stableford uit de bus. Zijn score van 57 in de tweede ronde moet een hoop stablefordpunten hebben opgeleverd en ook luid geroep, waarvan we zo langzamerhand allemaal wel de inhoud kennen. Wie nu een vraagteken boven zijn hoofd ziet verschijnen moet eens een bezoek brengen aan marinehaven Den Helder.
De tweede prijsbeker werd gewonnen door Jan Ruiter met twee goede rondes. Ook bij het stableford ging Steven van Griethuijsen met de derde prijs ervandoor. Gezien zijn lage handicap een heel goede prestatie.

Ondanks de regen was het toch weer een mooie wedstrijddag waarop dit gecombineerde kampioenschap gespeeld werd. Door de verandering van bestuur dit jaar is het wat laat op de agenda gekomen. Het lijkt een goed idee het volgend jaar wat eerder op de agenda te plaatsen.

 

                     

Winnaars CK Strokeplay ; 1. Jeroen de Groot  2. Mient Kobes   3. Steven van Griethuijsen (tevens 3e Stableford)

 

            

Winnaars CK Stableford: 1. Gerard Herder   2. Jan Ruiter   3. Zie hierboven