Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Jasper Meinema en Steven van Griethuijsen winnen 11Steden Cross Country 2021

Zondag 21 november j.l.  zijn het team Watt & Watt de uitstekende winnaars geworden van het 11 Steden Cross Country Koppeltoernooi 2021. Namens ons allemaal van harte gefeliciteerd Jasper en Steven.
Het bestuur en een groep vrijwilligers was al vroeg in de weer om de baan zo goed mogelijk te prepareren en de vlaggen en plaatsnaamborden van de 11 steden op de juiste plaats te zetten.
Om 10.40 uur waren alle spelers gearriveerd, de koffie en appeltaart genuttigd, en kon voorzitter Steven van Griethuijsen beginnen met zijn briefing en zoals we van hem mochten verwachten met een mooi stukje 11steden historie. Bijvoorbeeld het verhaal over Minne Hoekstra uit Warga die in 1909 de eerste officiële Elfstedentocht won. Uiteraard gaf de voorzitter ook nog uitleg over de regels deze dag  en de putting en chipping Challenge na hole Dokkum.

Met een waterig zonnetje en vele mooie regenbogen in de buurt, was het prima toeven op de natte baan en hier en daar was ijzersterk pitch en putt spel te zien, met bijzondere mooie afslagen, chips en putts.
Voor fotograaf Dennis van Mastrigt was het een mooi weertje om prachtige plaatjes te schieten.  Een dezer dagen zullen zijn foto’s op de www.ppgz.nl verschijnen. Dennis bedankt!
Wel bijzonder was, dat geen enkele speler er deze dag in is geslaagd op hole Dokkum (neary) de bal in 1 slag op de green te krijgen!?
Na de 1ste ronde Fourball Betterbal ging team De Grootjes ( Jeroen en Robin de Groot) aan de leiding met een rondje 32, gevolgd door het duo Watt & Watt met 34 slagen. (Steven en Jasper)
De aan zijn schouder geblesseerde 1ste Watt , Hans Verheij, kon helaas niet spelen en werd verrassend vervangen door Jasper Meinema, die in het land is omdat zijn vader een van de komende dagen een zware hartoperatie moet ondergaan. Hopelijk gooit corona deze keer geen roet in het eten.
Team De Masters ( Mient Kobes en Jan-Ronald Wigarda ) kwamen als 3de binnen met een rondje 35.
Een groot succes deze keer was de Koek en Zoopie met ’s ochtends  chocomelk, koffie met suikerbrood en ’s middags een slokje en heerlijk vitaminerijk fruit, beschikbaar gesteld door Groenteman Wim de Jong uit Koudum. Wim tige tank!
Na een heerlijk kommetje snert en broodje worst, was het tijd voor een beslissend rondje Greensome.
Het duo Watt & Watt liep een geweldig rondje van 31 slagen! Volgens Watt Jasper speelde Watt Steven fantastisch! Het Watt duo had  maar liefst 7 slagen minder nodig dan team De Grootjes en team De Masters, die  38 slagen nodig hadden. Team De Masters werden dus 3de met een totaal van 73 slagen, team De Grootjes moest  genoegen nemen met een 2de prijs met 70 slagen En de terechte winnaars werden het duo Watt en Watt met 65 slagen! Super! Chapeau voor Jasper en Steven!
De putting en chipping Challenge werd dik gewonnen door Herma en Gerard Spaargaren uit Assen.
En dit allemaal onder het kennersoog van onze vaste supporter Jaap Walstra, Jaap heel veel sterkte de komende tijd en we leven met je mee.
Bij de prijsuitreiking was het een prijzenfestival met voor elke speler een prijs, de koppels 4 t/m 23 mochten een prijs uitzoeken, prijzen beschikbaar gesteld door de Zuivelhoeve ( Kleine Kerkstraat ),
Albert de Vries, Steven van Griethuijsen en Mient Kobes. En uiteraard had Hein weer voor iedereen  een suikerbrood van Bakker Van Eck uit Damwoude geregeld. Dit lekkere suikerbrood is voor Gillian Quanjer, een van de voornaamste redenen om vanuit Epe zo nu en dan richting Leeuwarden af te reizen.
Tot slot werden de winnaars en de nummers 2 en 3 met mooie prijzen in het zonnetje gezet en het laatste woord was aan een begrijpelijk emotionele Jasper.
Als laatste bedanken we Agatha en team voor de plezierige samenwerking en lekkere catering deze dag, Ankie Ytsma (baan), Arti van Mastrigt (site), Groenteman Wim, fotograaf Dennis, de baan vrijwilligers, onze sponsoren en natuurlijk ook jullie, de spelers, voor jullie inzet en sportiviteit. Tot volgend jaar!

Voor de Foto’s klik HIER

De Einduitslag

flightindeling en score