Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

HANS VERHEIJ WINNAAR RINGER 2020 BRUTO en BERT TEN BRINK WINNAAR RINGER STABLEFORD

Met 25 spelers op de lijst werd vanmorgen de laatste ronde van de zomer Ringer Competitie gespeeld.
Zoals verwacht werd t nog uitermate spannend de laatste ronde, dagwinnaar bij de strokeplay werd Wim de Jong met een rondje par, net voor Mient Kobes met 55 slagen. De uitstekend spelende Hein de Vries werd 3de met een rondje 56 en 4de werd Jan Ronald Wigarda met 57. Hein pakte bij de stableford 0.3 handicapverbetering, dus 39 punten.
Maar het ging vandaag natuurlijk om de klassementswinnaars bij de bruto en de stableford.

Bij de stableford werd de, de laatste tijd weer prima spelende Bert ten Brink verrassend winnaar met 56 punten. Super Bert! Proficiat!
Om plaats 2 en 3 bij de stableford  en plaats 1,2  bij de strokeplay moest een barrage, oftewel een play off gespeeld worden tussen Hans Verheij, Ypie Semplonius en Lammert de Wind. Hans en Ypie streden om plaats 1 en 2 bij de bruto en Hans, Ypie en Lammert streden om de 2de en 3de plaats stableford.
Het werd een spannende play off waarin het alle kanten op kon, maar uiteindelijk bleek de sudden death play off de doorslag te moeten geven. En Hans Verheij bleek hierin over de sterkste zenuwen te beschikken en werd een welverdiende winnaar van de Ringer Zomercompetitie 2020 bij de strokeplay. Grote klasse Hans en proficiat!
Niet minder sterk was het optreden van onze Koudumse, Ypie Semplonius, die net als Hans eindigde met
39 slagen en een uitstekende 2de werd bij de strokeplay. Super Ypie! De 3de plaats was heel verdienstelijk voor Bert ten Brink met 40 slagen. Hans en Ypie hadden 15 birdies (Ypie 1 hole in one) en Bert 14 birdies.

Lammert de Wind en Wim de Jong werden gedeeld 4de met 41 slagen.
Bij de stableford werd Hans dus 2de en Ypie 3de en Lammert uiteindelijk 4de.
Voorzitter Steven van Griethuijsen overhandigde aan de grote winnaars, Bert, Hans en Ypie, elk dus 2 bekers! Toch wel bijzonder. En bakkerij van Eck (lees Hein de Vries) had voor elke deelnemer een lekker half suikerbrood meegenomen en de winnaars mochten een heel suikerbrood in de tas doen. Verschil moet er blijven, tenslotte.
Zo kwam er een einde aan een leuke Ringer Zomercompetitie 2020.  Een ieder bedankt voor zijn of haar deelname en tot een volgende keer.