Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Mient Kobes, Jeroen de Groot en Lammert de Wind zegevieren in R14

Er waren gisteravond prachtige prijzen om voor te strijden, Wim de Jong had prachtige en gezonde groente- en fruitpakketten meegenomen, Ypie Semplonius een mooi pakket Koudumer Beanstjes en  Albert de Vries weer pakken mooie hygiënische doeken.
Om 18.45 uur gingen de 30 spelers de strijd aan om de prachtige prijzen.
Bij de strokeplay hadden Mient en Jeroen 51 slagen nodig om rond te komen. Henk  Hageman liet zien het spelletje nog niet verleerd te zijn en volgde op 1 slag met 52 slagen, net als de weer sterk spelende Lammert de Wind. Knap mannen!
Ele Snieder liep 54 en Jurgen Steenwelle en Wim de Jong (55), Sjoerd Bosgra, Jan Haanstra (56) Hein (58), Tim en Johan (59) bleven onder de 60 slagen.
Bij de stableford was Lammert met zijn rondje van 52 slagen goed voor de winst met 41 punten! Net voor Henk, die met zijn ronde van 52, 40 punten pakte; een mooie handicapverbetering voor beide mannen.
Bruno vd Heide wist 39 punten te scoren en Gerrit Jan Beltman pakte 38 punten. Ook deze keer geen HIO, tot tevredenheid van de beheerder Bert Ten Brink, die ook nog een paar autolampjes van de attente voorzitter kreeg uitgereikt. Bert rijdt de laatste tijd met een defecte rechter autolamp, nee echt scherp is hij de laatste tijd niet…
Het is de komende dagen wel in orde met de schijf van vijf bij de prijswinnaars, want ze gingen naar huis met prachtige groente- en fruitpakketten van onze Koudumer groenteman Wim de Jong. Henk ging zelfs met 2 pakketten terug naar Mantgum. Egbert Sepp en Harry van Dooren gingen ook tevreden huiswaarts met hun papierpakketten. De voorzitter werd verrast met een bos gele uien en zal naar verluidt daar een pan “sipelsop” van maken.
Ook de secretaris viel onverwacht in de prijzen, hij mocht naar huis met een mandje Koudumer Beantsjes,
had niet gehoeven natuurlijk, maar deze geste werd wel “tige op priis steld”. Interessant trouwens het verhaal dat hoort bij de beantsjes uit Koudum.

Volgende week dinsdagavond om 18.30 uur spelen we de laatste ronde van de Corona Competitie en sluiten we af door de winnaars van de Corona Strokeplay en Stableford in het zonnetje te zetten.
Zorg dat je erbij bent!