Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

MIENT KOBES CLUBKAMPIOEN MATCHPLAY 2019

Mient Kobes

Mient Kobes is afgelopen zondag verdiend Clubkampioen Matchplay 2019 geworden. In de finale versloeg hij de  Nederlandse Kampioen Matchplay uit de jaren 2006 en 2007, good old Hein de Vries uit Damwâld. Waarschijnlijk weten de meeste Leeuwarder putters dit niet. In ieder geval leuk om te weten.
De laatste keer dat Mient Clubkampioen Matchplay was, was in het jaar 2015. Daarna heeft Jurgen Steenwelle 3x achter elkaar het kampioenschap gepakt maar voor een 4de keer had de titelverdediger niet de vereiste matchplay vorm.
Voorzitter Steven van Griethuijsen had een prachtig schema voor het Clubkampioenschap 2019 in elkaar gezet. Een schema waarin elke speler qua wedstijden aan de bak moest. Met 8 poules van elk 3 spelers gingen de spelers, na een korte, duidelijke uitleg , de baan in. Iedere poule had een poule-hoofd, geplaatst op basis van handicap en de andere spelers werden door loting aangewezen. Een ieder was vol enthousiasme en met de ambitie “ze” een poepie te laten ruiken, stond een ieder te popelen om aan de slag te gaan.
Van elke poule gingen de eerste 2 spelers door en de nummers drie gingen verder in de verliezersronde.
Rond 10.45 uur was de 1ste poule-fase gedaan en kon een ieder aan de koffie met appelgebak. Na deze opkikker gingen dus 16 spelers onderling uitmaken wie in de prijzen zouden vallen. Zoals elk jaar vielen er verrassingen te noteren. Dick Kok, Arti van Mastrigt en Hein de Vries presteerden uitstekend en drongen door tot de kwartfinale, net als Mient Kobes, Jeroen de Groot, Stephan vd Berg, Jurgen Steenwelle, en Ele Snieder.
Na een spannende  kwartfinale bleven Mient , Jeroen, Dick en Hein over in de halve finale.

Dick Kok

In de spannende halve finales, waarin t alle kanten op kon, kwamen uiteindelijk Mient ( tegen Jeroen ) en Hein (tegen Dick ) als winnaars uit de bus.
Mient moest t dus in de finale opnemen tegen Hein en Dick en Jeroen gingen de strijd aan om de 3de en 4de plaats.
De uitstekende spelende Dick Kok stond met nog 1 hole te gaan 1 up voor tegen Jeroen. Op de laatste hole trok Jeroen de strijd gelijk en op de 1ste hole van de sudden death “barrage” werd de spanning  Dick te veel en topte hij de bal te ver over en naast de green en besliste Jeroen de strijd in zijn voordeel. Dus de overall 3de prijs was voor de Wergeaster. Maar Dick kan terugkijken

op een uitstekend toernooi en was heel tevreden met zijn 4de plaats.
In de finale pakte Mient op curiale momenten de hole en moest de moedige strijdende Hein de titel aan Mient laten, maar ook Hein kon terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi met zijn 2de plaats.
Dus matchplay kampioen 2019 werd Mient Kobes en de wisselbeker staat t komende jaar op de schoorsteenmantel van de familie Kobes te bewonderen. Hein de Vries werd 1ste bij de senioren met Dick Kok op de 2de plaats en verrassend als 3de Arti van Mastrigt. Bij de heren werd Mient Kobes dus 1ste, Jeroen de Groot 2de en Stephan vd Berg werd 3de.
Met de prijsuitreiking kwam er een einde aan een geslaagd Clubkampioenschap Matchplay 2019.
Een ieder die aan het welslagen van dit toernooi heeft bijgedragen onze hartelijke dank.

Arti van Mastrigt, Dick kok, Hein de Vries, Mient Kobes, Jeroen de Groot en Stephan van den Berg

Tot volgend jaar, als het Matchplay Kampioenschap in het najaar van 2020 gepeeld zal worden.

 

[pdf-embedder url=”http://www.ppgz.nl/wp-content/uploads/2019/10/CK-Matchplay-2019-schemas.pdf” title=”CK Matchplay 2019 schema