Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

JURGEN STEENWELLE WINNAAR R23 MET RONDJE 47!

Gisteravond bij de een na laatste ronde van de clubcompetitie stonden 34 man/vrouw aan de start. Nou, dat is niet helemaal waar, want 18.30 uur is een moeilijke tijd, files, laat uit t werk, eten, etc zorgt er voor dat niet iedereen er om 18.30 uur is. Maar enfin, het gaat meestal goed, net zoals gisteravond.

Jurgen Steenwelle

Jurgen Steenwelle, alias Der Deutscher ,verpletterde gisteravond het totale veld met een score van maar liefst 47 slagen! Met geen enkele bogey en 7 birdies kwam de Zuiderbuur tot zijn fraaie 47 slagen. Chapeau Jurgen!
Met 51 slagen volgde, toch ook heel knap, na weken niet gespeeld te hebben, Jeroen de Groot. Ook Jeroen fabriceerde 7 birdies, maar helaas ook een paar bogeys. Op de 3de plaats eindigde de al maanden stabiel goede Mient Kobes met een prima 52 . Ex aequo eindigden als vierde Albert de Vries, Ele Snieder en Kornelis Dijkman met een rondje par. Ondergetekende was getuige van de hele knappe ronde van Kornelis Dijkman, die ook maar liefst 5 fraaie birdies scoorde en zijn handicap met 0.6 verbeterde. Ook knap van Albert, die vastzat in een file en hals over kop en met hoge hartslag de baan in moest.
Jan Haanstra, na lange tijd ook weer present, kwam er achteraan met 57 slagen, net voor Steven van Griethuijsen met 58 slagen. Met 59 slagen eindigden pa en zoon Kok keurig onder de 60 slagen.
Lia Wesslius, die haar paard een avondje rust had gegeven, pakte de neary met 1.47 m op hole 9. Lia ging naar huis met een fraai setje supersoft ballen, beschikbaar gesteld door Hypotheek Visie Leeuwarden van Mient Kobes.
De stableford werd uiteraard ook gewonnen door Jurgen met 43 punten! 0.7 handicapverbetering! Net voor Kornelis en Bruno vd Heide met 42 punten. Bruno liep een rondje 68 met een 11 erbij. Zonde Bruno! Albert werd met  40 punten 3de. Ook Herman Gaarman, Tim Kok en Jeroen de Groot kwamen tot een kleine handicapverbetering.
De voorzitter maakt van de prijsuitreiking elke keer weer een feestje.  Deze keer veel gezondheid in de prijzen met tomaatjes, witlof en munt- en tijmplantjes en niet te vergeten de doosjes golfballen van Mient.
Volgende week de laatste ronde, ronde 24. Start 18.30 uur!! Zegt ‘t voort: 18.30 uur!!
Na afloop zullen de winnaars van het stableford- en strokeplay klassement in het zonnetje worden gezet en zullen we de Clubcompetitie 2019 gezellig afsluiten. Uiteraard zijn er ook prijzen voor de laatste ronde. Zorg dat je erbij bent! Tot dan!
Zondag 8 september a.s spelen we de 2de ronde van de Bauke Bokaal. Aanvang 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur.