Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

ELE SNIEDER EN ARTI VAN MASTRIGT WINNEN R 22.

Met 30 graden op de thermometer en windstil weer, gingen de 27 putters gisteravond van start voor de 22ste ronde van de Clubcompetitie.
Bij de strokeplay ging de winst naar onze man uit Donkerbroek, Ele Snieder, die een rondje van 50 slagen op de mat legde. Curieus aan Ele zijn ronde was dat hij met nog 8 holes te gaan, nog geen birdie op de kaart had staan.
maar toen werd het birdie time! Zijn reeks zag er als volgt uit, birdies op h5,h6,h7,h8,h10,h11 en h12!

Ele Snieder

Heel bijzonder. Proficiat Ele! Qua birdies scoorden ook prima, Sjoerd Bosgra  met 6 birdies en Hans Verheij met 5 birdies. Een gedeeld 2de plaats was er voor Mient Kobes en Jurgen Steenwelle met een goede ronde van 53 slagen.
Opvallend was ook de uitstekende ronde van Arti van Mastrigt met 55 slagen en Hans Verheij met 56 slagen op plaats 4 en 5. Ook Dick Kok bleek geen last van de warmte te hebben en kwam uit op 57 slagen, net voor Steven van Griethuijsen en Hein de Vries, die netjes onder de 60 slagen bleven. Lammert de Wind en Elize vd Meer werden deze avond bevangen door de hitte en presteerden daardoor ondermaats.
De neary was voor Frank Dijkstra met 1.54 m op hole 2 en wederom geen HIO deze avond.
Met afstand winnaar bij de stableford werd Arti van Mastrigt met 43 punten na een geweldige ronde van 55 slagen, wat een handicapverbetering opleverde van 0.7! Gefeliciteerd Arti met deze prachtige ronde.
Als 2de eindigde Ele Snieder met 40 punten en een viertal, Hans Verheij, Dick Kok, Frank Dijkstra en Herman Gaarman, winnaar HOP Toernooi, deelden de 3de plaats met 38 punten.

Hop plant

De prijswinnaars ontvingen uit handen van voorzitter Steven van Griethuijsen frisse yoghurtprijzen en fijne rollen
schoonmaakdoekjes van Albert. Herman Gaarman had nog een verrassing in petto. Afgelopen zondag won de Stienser, als winnaar van het HOP Toernooi in Koudum, ook nog 4 mooie hopplanten. En aangezien Herman geen ruimte heeft in zijn tuin, deed hij de plantjes van de hand. Twee gingen er via Michiel en Ypie Semplonius terug naar Koudum. Eentje was er voor Douwe, die zo mooi zijn eigen biertje kan brouwen. En Elize kreeg er ook een mee om Westeinder witte wijn mee te maken. De geste van Herman werd bijzonder op prijs gesteld.
Nog even voor jullie informatie, de hopplant schijnt een groeizaam plantje te zijn, binnen enkele maanden is hij meters hoog….zo wordt verteld. Zo kwam er weer een einde aan een mooie en gezellige avond.
Minsken , oant oare wike!

Volgende week ronde 23 en we beginnen om 18.30 uur!! 18.30 uur!!
Schrijf je ook vast in voor de 1ste ronde van de Bauke Bokaal van a.s. zondag en voor het Clubkampioenschap
Strokeplay en Stableford van zondag 15 september a.s Tot dan!