Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

LAMMERT DE WIND EN ELE SNIEDER WINNAARS GRUTTE PIER 2019

Winnaars GPC 2019: Wim de Jong 3de SP, Mient Kobes 2de SP, Ele Snieder 1ste SP, Lammert de Wind 1ste SF, Dick Kok 2de SF en Gerrit Jan Beltman 3de SF

Afgelopen zondag stond de 4de editie van de Grutte Pier Cup op het programma. Na 3 jaar Koudumer hegemonie was het eindelijk de beurt aan de Leeuwarder putters om met de Grutte Pier beeldjes naar huis te gaan.

Na het welkomstwoord, weinig geschiedenis deze keer, van voorzitter Steven van Griethuijsen, gingen 36 man en vrouw  enthousiast de wei in. (dit toernooi verdient meer deelnemers! ) Onder de deelnemers ook de winnaars van de voorgaande edities, Wiebe de Boer, Sierd de Boer en Jeroen Adema. Geen van de drie kon dit jaar potten breken; schipper Wiebe speelt door drukke werkzaamheden nauwelijks, misschien moet hij op z’n schip een mooie afslagplaats laten bouwen en vandaar af de ballen het IJsselmeer in meppen en vader Sierd heeft zijn handicap inmiddels zodanig omlaag gespeeld, dat winnen bij de stableford er niet makkelijker op wordt en de coming man uit Koudum Jeroen bleef haken op 74 punten.

Siska Wiersma de beste vrouwelijke deelneemster

Ook op de lijst een viertal dames, Siska Wiersma bleek uiteindelijk de beste stableford vrouw met 73 punten. Gefeliciteerd Siska! Door  oorproblemen lukte het Tetty Smit niet om haar hoge niveau van de laatste weken te halen. Een pleister op de wonde voor Tetty was, dat ze de neary op hole 18 pakte met 1.05 m. Lia Wesselius en Janna vd Heide eindigden in de  middenmoot.
Na de 1ste ronde ging Gerrit Jan Beltman bij de stableford na een geweldige ronde van 60 slagen met 45 punten aan de leiding. Dick Kok volgde met 42  en Joep van Mourik en Hans Verheij zaten er dichtbij met 41 punten. Uiteindelijk ging de winst naar de stabiel spelende Drachtster Lammert de Wind, die na 2 rondjes ( 55 en 53 ) finishte op een totaal van 78 punten. Lammert

Lammert de Wind Winnaar GPC Stableford

ging naar huis met de wissel Grutte Pier en een kleine Grutte Pier.

Lammert de Wind Winnaar GPC Stableford

Grote klasse! Proficiat Lammert!

Met 1 punt minder eindigden Dick Kok en  Gerrit Jan Beltman samen als tweede. Een play-off moest de beslissing brengen. Dick Kok trok uiteindelijk aan het langste eind en werd 2de. Ook Dick en Gerrit  van harte gefeliciteerd met jullie ereplaatsen. Vierde werd Ele Snieder met 76 punten en Willem Bronsveld, Joep van Mourik en Hans Verheij deelden plaats 5 met 75 punten.

Na de 1ste ronde ging Ele Snieder bij de strokeplay met een rondje 50 aan de leiding. Wim de Jong volgde met 51 slagen en Mient Kobes zat hier vlak achter met 53 slagen.

Na de 2de ronde bleken Mient en Ele gelijk te zijn geëindigd met een totaal van 104 slagen. Wim de Jong had één slag meer nodig. Mient en Ele moesten dus in een play-off gaan uitmaken wie met de Grutte Pier strokeplay naar huis zou gaan. Mient leek op de laatste hole de stand weer gelijk te trekken, maar miste het putje op hole 18 en dus werd Ele winnaar van de strokeplay, met Mient als 2de en Wim de Jong keurig als 3de. Mannen, tige lokwinske.

De mannen met een Hole In One, Herman Gaarman en Dick Kok

Er vielen deze dag 2 HIO’s te noteren, Dick Kok op hole 18 en Herman Gaarman op hole 4. Het is bijzonder knap, hoeveel HIO’s Herman dit jaar al geslagen heeft. De meesten van ons hebben daar jaren voor nodig.

De tafel met prijzen was rijk gevuld, dankzij onze sponsoren, Bakkerij Van Eck Leeuwarden, De  Zuivelhoeve Leeuwarden en De Grutte Pier Brouwerij, ook uit Leeuwarden. De voorzitter kon te kust en te keur wat de prijzen betreft, hij moest goed z’n best doen alles kwijt te raken. Ook de oudste deelnemer Henk Nauta en de grootste pechvogel Frank Dijkstra vielen in de prijzen. En er was voor iedere deelnemer een lekker flesje Grutte Pier tripel met droge worst. Nogmaals dank sponsors!

Langs deze weg willen we een ieder,die heeft bijgedragen aan het welslagen van het toernooi, hartelijk danken . Tot volgend jaar in Koudum bij de 5de editie van de Grutte Pier.

Standen

Stableford

Strokeplay

Facebook
Twitter
LinkedIn