Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Henk Hageman, Albert de Vries, Mient Kobes winnen Strokeplay R11. Elize vd Meer winnaar Stableford

Gisteravond stonden 28 spelers, waaronder gastspeler Douwe Reitsma,  te trappelen om van start te gaan met de 11de ronde van onze Clubcompetitie. Ook Tineke Wijnja was weer present. Het was schitterend pitch en putt weer en je voelde het ,de mensen hadden er zin in! En dat bleek ook uit  de uitslagen.
Voorzitter Steven van Griethuijsen had, tot hilariteit van de deelnemers,  een lint meegenomen van 20 m, omdat vorige week het meetlint van 4 m te kort bleek!  Vanavond had het lint van 4 m ook meer dan toereikend geweest,

Kornelis Dijkman

Kornelis Dijkman deponeerde de bal op 0.92 m van de hole; met de kingsize leverworst weten ze in huize Dijkman wel raad.

Bij de strokeplay eindigden 3 man als eerste. De oude meester, Henk Hageman,  liet weer eens zien hoe je moet pitch en putten. Met een rondje van 55 slagen pakte hij ook 38 punten.  De steeds nadrukkelijker aan de deur kloppende Albert de Vries, liep de ronde in 55 slagen en verbeterde zijn handicap met 0.3. Mient Kobes bleef in het spoor van deze mannen, ook hij rondde het rondje af in 55 slagen en bleef daarmee in zijn buffer. Alleen, op de 2de plaats,  eindigde Steven van Griethuijsen met een knappe ronde van 56 slagen. Steven was er blij mee, want het is alweer een tijdje geleden dat hij onder de 60 liep. De Zuiderbuur pakte maar liefst 41 punten! Hou dit vast Griethuijsen! Ook bijzonder knap, de gedeelde 3de plaats van Dick Kok en Hans Verheij met een rondje van 57 slagen. Beide mannen verbeterden hun handicap met 0.3. Opvallend verder was de enorm grillige kaart van Gerrit Jan Beltman. Gerrit liep de 1ste 9 holes in 30 slagen, maar de 2de helft liet zijn kaart  het volgende patroon zien: 2-9-2-10-2. Heel bijzonder.

Bij de stableford liet Westeinder Elize vd Meer weer eens van zich horen, met een knappe 65 slagen, verzamelde Elize 42 punten en werd daarmee winnaar van de stableford, ook verbeterde hij zijn handicap met een 0.6 punt. De voorzitter loopt momenteel de winkels af op zoek naar duikbootjes. Als 2de eindigde Steven met 41 punten, wat een verbetering van zijn handicap betekent van 0.5 en Gerrit Jan Beltman eindigde als 3de met 40 punten. We moeten Gerrit onze excuses maken, want gisteren bij de prijsuitreiking, is hij gewoon vergeten, volgende week kun je alsnog je prijs tegemoet zien, Gerrit.

Dat was het voor deze keer, o ja, er viel geen hole in one te noteren, dus hoefde Bert ten Brink niet uit te keren en dat heeft hij het liefst.

Zondag aanstaande wordt de 4de editie van het Grutte Pier Toernooi georganiseerd. Je kunt je inschrijven tot vrijdagavond 21.00 uur.
Aarzel niet en doe mee en schrijf je in via e-golf4U. Tot zondag.