Kobes en Ten Brink zegevieren!

Het was een select groepje putters vanmorgen op Zuiderburen en heel mooi dat Douwe
Douwe de Bruin
en Hein er weer waren na een aantal weken afwezigheid. De boel fleurde er meteen van op! Klokslag 10.00 uur ging de meute enthousiast de wei in met als doel een goede ronde te lopen en dat is een behoorlijke groep gelukt vandaag. Bij de strokeplay was Mient Kobes met een rondje par de sterkste , hij bleef Lammert de Wind 1 slag voor en als derden volgden gezamenlijk Dick Kok en Bert Ten Brink met een knappe 57 aanrakingen. Of Lammert of Mient zal waarschijnlijk de zondagcompetitie gaan winnen, de spanning neemt toe met nog 3 ronden te gaan. Willem Bronsveld liet zien het niet verleerd te zijn: hij draaide een knappe 58, net als Kornelis Dijkman. Goed werk mannen! Hou dit vast t/m volgende week zondag bij Grutte Pier. Jan Ruiter, Douwe de Bruin, Hein de Vries  en Hans Verheij deden het met 60 slagen redelijk. De stableford was een duidelijke winst voor Bert ten Brink, die zo langzamerhand uit z’n pitch en putt
Bert ten Brink
wak begint te kruipen. Werd ook een keer tijd! Met 41 punten verbeterde Bert z’n handicap met 0.5. Dit belooft wat voor volgende week. De licht geblesseerde Gerrit Jan Beltman toont vormbehoud door weer onder de 70 te eindigen  en 40 punten pakte. Bij de bookmakers staat  Gerrit als gevaarlijke outsider genoteerd voor de Grutte Pier stableford titel. Maar er zijn meer kandidaten. Verschillende Ljouwerters en Koudumers komen in aanmerking voor de Grutte Pier Stableford titel. Wy sille it sjen oare wike. Kornelis en Dick pakten 39 punten en Herman Gaarman en Jan Ruiter 38 punten, wat een kleine handicapverbetering betekende voor de mannen. Maar goede scores vandaag zijn geen garantie voor goede scores volgende week. Dinsdag en volgende week zondag nieuwe ronden, nieuwe kansen! We eindigen met de bekende uitspraak van Grutte Pier: “buter, brea en griene tsiis, wat dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries! Oefen de spreuk maar vast voor volgende week, want het bestuur zal steekproefsgewijs een aantal putters de spreuk laten declameren en wordt de spreuk niet gekend of beroerd uitgesproken, dan begin je t toernooi met een strafslag! Tot dinsdag bij ronde 11 van de Clubcompetitie. En heb je je nog net opgegeven voor Grutte Pier, wacht niet te lang en schrijf je in via e-golf4U.