Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Papendal prolongeert Open Fries Texas Scramble Titel.

Het team Papendal: Mark Heussen, Suzanne Bosch, Remon de Groot en Harald Binnendijk

Evenals  vorig jaar  zegevierde Team Papendal (Suzanne Bosch, Mark Huessen, Remon de Groot en Harald Binnendijk) in de 12de editie van het Open Fries Texas Scramble Toernooi met 5 slagen minder dan nummer twee, team All In  en drie, team Texas Rangers.

Team Papendal nam meteen al in de 1ste ronde  scramble, de leiding met 39 slagen, gevolgd door team Texas Rangers (Jurgen Steenwelle, Mient Kobes, Wim de Jong en Joey Steenbakkers)  en team All In (Stephan vd Berg, Jeroen de Groot, Declan McCarron en  Ele Snieder)  met 40 slagen. Vier teams met 42 slagen zaten op het vinkentouw.
Na de lunch volgde, op de goed geprepareerde baan,  de 2de ronde met het lastige format texas scramble, waarbij van elke speler 4 afslagen gekozen moeten worden.  Bovendien beginnen veel spelers niet echt sterk na de lunch, de vele koolydraten zorgen blijkbaar vaak voor een verminderde  focus.  Daar had Papendal  geen last van.  Net zo min als de Rangers en All In. Ook deze ronde verslapte Papendal niet met een knap rondje van weer 39, de Rangers hadden 43 slagen nodig en All In 42 slagen. Na 2 ronden zag de top van het klassement er dus als volgt uit:
1. Papendal 78  2. All In 82  3. Texas Rangers 83 en 4. Strand Horst 84. ( Jan Cor Rijnvis, Dennis Foppen, Esther de Schiffart en Maurits Rangkouw) De rest van de teams ontliepen elkaar niet zo veel.

Na een korte- broodje kroket- break moest de 3de ronde ambrose- met handicapverrekening- de beslissing gaan
brengen. Team Papendal bleef stabiel en ijzersterk spelen en eindigde met een rondje van 40 slagen, terwijl All In en de Rangers toch weer een slag moesten inleveren op  Papendal.  De Gelderlanders eindigden op een totaal van 119 en werden dus wederom glorieus winnaar van het Open Fries Texas Scramble Toernooi.

Chapeau Papendal en tige lokwinske met deze mooie overwinning.  All In en de Rangers eindigden gelijk met 124 slagen en een play-off  tussen een speler van elk team, in dit geval Jurgen Steenwelle en Stephan vd Berg, moest bepalen wie 2d en 3de zou worden. Het werd een uitermate spannende barrage en Stephan vd Berg trok uiteindelijke aan het langste eind en daardoor werd  All In 2de en de Texas Rangers 3de. Een schrale troost voor Jurgen was een prachtige dunk HIO op hole 1, wat hem wel een krat bier kostte , maar dat had hij er graag voor over.

Team Texas Rangers: Jurgen Steenwelle, Mient Kobes, Wim de Jong en Joey Steenbakkers

Strand Horst eindigde als vierde met een totaal van 128. Opvallend was het goede presteren van de Beantsjesfretters  (Ypie Semplonius, Michiel Semplonius, Tineke Wijnja en  Rein Smid) uit Koudum met een totaal van 131. Waarschijnlijk is het verstandig, dat meer putters in de dagen voor een toernooi aan de beantsjes gaan. En mooi dat Gilian Quanjer weer present was bij team De boot gemist ( Jaap Kleinpaste, Karl Bergh, Peter Woerde)  die , gezien hun score, ook vele putjes gemist hebben. Meer boontjes eten, Gilian, Jaap, Karl en Peter!
Het team Stienser Flyers (Elize vd Meer, Meint Dijkstra, Bert ten Brink en Kornelis Dijkman) dat naar behoren had gepresteerd,  stond maandag prachtig op een 2 pagina’s grote sfeerfoto in de sportbijlage van de Leeuwarder Courant. Leuk dat de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân aandacht aan het toernooi hebben besteed.

Team All In : Ele Snieder, Stephan van der Berg, Declan McCarron en Jeroen de Groot

Voorzitter Steven van Griethuijsen had bij de prijsuitreiking voor elk wat wils. De winnaars Papendal gingen er, naast de wisselbeker, beker en medailles, vandoor met de 100 euro, beschikbaar gesteld door de HGM-Hollandse Greenkeeping Maatschappij.  Voor All In  was er 80 euro en voor de Rangers 60 euro.  Tevens was er voor alle deelnemers een heerlijk suikerbrood, gebakken en gesponsord door Bakkerij Van Eck met winkels in Damwâld en de Kleine Oosterstraat in Leeuwarden. Verder was er een mooie Moederdag pakket, beschikbaar gesteld door Jumbo Boek, voor Declan McCarron.  Verschillende lekkernijen waren er voor diverse teams.

Tot slot bedankte voorzitter Van Griethuijsen alle sponsoren, alle spelers, de familie Ytsma en de vrijwilligers voor het  welslagen van deze 12 editie van het Open Fries Texas Scramble Toernooi 2019. Tot volgend jaar.

Stand OFTS 2019