Pitch & Putt Golfvereninging Zuiderburen

Open Fries Senioren Toernooi 2019 voor Ele Snieder en Lammert de Wind

De Wizen ut it Easten-Ele Snieder en Lammert de Wind-wonnen gisteren de zware editie 2019 van het Open Fries Senioren Toernooi.
Deze mannen zijn de hele winter niet actief geweest en meteen  knallen met een toernooiwinst! Knap mannen en proficiat!
De slechte weersomstandigheden en ziekte zorgden voor een deelnemersveld van maar 13 koppels, terwijl er 16 ingeschreven stonden. Jammer, want dit toernooi verdient een groot deelnemersveld.

Na een warm welkomstwoord van voorzitter Steven van Griethuijsen gingen de koppels in de regen van start met een rondje Fourball Betterball. Het duo Snieder en De Wind ( rondje 52 ) pakte meteen de leiding met een netto rondje van 51. De Wadden Boys-Herman Bergsma en Henk Nauta (rondje 55) deden het voortreffelijk met netto 52, evenveel als het koppel Hans Verheij en Steven van Griethuijsen-Watt en Half Watt 2.0.(knap rondje van 54). Rhijnvis-Jan Cor Rhijnvis en Fred Pachter- volgden met netto 54.

Lammert de Wind en Ele Snieder

Na een welverdiende lunch moest de 2de ronde Texas Scramble de beslissing gaan brengen. Tijdens deze ronde was het in ieder geval droog maar de wind werd steeds sterker met uitschieters van 7 en 8 Beaufort, wat het niet makkelijker maakte voor de spelers, maar een uitdaging was het wel.
Zoals verwacht gingen Snieder en De Wind het beste om met de omstandigheden en liepen een rondje van 51 slagen en kwamen in totaal uit op een netto score  van 101. Op 2 slagen gevolgd door de Wadden Boys  met  een totaal van 103 netto en Watt en Half Watt 2.0 met eveneens 103 netto. Een groot compliment voor de Wadden Boys en Wat en Half Watt 2.0 is hier wel op z’n plaats.
Gefeliciteerd mannen met jullie 2de en 3de plaats!

Rijnvis en De Laitsjende Jonkjes- Meint Dijkstra en Klaas Greijdanus- volgden op gepaste afstand met 106 netto.

De voorzitter constateerde bij de prijsuitreiking dat het ondanks de barre omstandigheden een geslaagd toernooi is geweest  met uiteindelijk toch ook wel knappe scores en dat De Wizen ut it Easten de terechte winnaars waren van de Oldehoves!

Ele bedankte een ieder en herinnerde iedereen er aan dat zware omstandigheden toch echt wel horen bij het Open Fries Senioren Toernooi.
De voorzitter had ook nog bijzondere prijzen voor de koppels die zich het beste hadden verbeterd in de 2de ronde. Zodoende waren er voor De Laiitsjende Jonkjes, De Lady’s T en T – Tjitske de Jong en Tineke Wijnja-, Gemini-Hans en Lodewijk Sijses, Groene Ster-Dirk vd haring en Harry Korf-, De Gaarmannetjes-Herman en Otto Gaarman leuke prijsjes. Voor elke deelnemer had Bakker Van Eck-Nieuwe Oosterstraat 18 en Damwâld-een heerlijk suikerbrood. Mooi geregeld Hein de Vries. Een lekker suikerbrood was er ook nog voor Gillian Quanjer, de partner van Jaap Kleinpaste, die herstellende is van een heupoperatie. Een attente geste van de voorzitter, die de geslaagde dag afsloot door de de spelers, de familie Ytsma en het bestuur van de PPGZ te bedanken voor hun inzet.

Tot volgende jaar allemaal en dan graag  onder betere omstandigheden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter