Stephan v.d Berg wint 2de editie Bauke v.d. Woude Bokaal

Stephan van der Berg
Stephan van der Berg

Afgelopen zondag heeft Stephan vd Berg, uit handen van de winnaar van vorig jaar  Ele Snieder, de Bauke vd Woude Wisselbokaal in ontvangst mogen nemen. Ele memoreerde nog even hoe bijzonder hij het had ervaren  om vorig jaar de Bauke Bokaal te winnen. Ook winnaar Stephan sprak mooie woorden over Bauke en de Bokaal.

Er misten gisteren jammer genoeg nogal wat spelers door vakantie en sociale verplichtingen. Met 18 deelnemers op de lijst, waaronder  verrassend ook Jasper Meinema, ging de 10de finale ronde van de Bauke vd Woude Bokaal om goed 10.00 uur onder koude omstandigheden van start. Voor aanvang van de laatste ronde liet voorzitter Van Griethuijsen wel merken het jammer te vinden dat maar 8 deelnemers in voorgaande rondes hun kaart hadden vol gespeeld en dus alleen deze 8 in aanmerking kwamen voor een klassering.
Bij de start van ronde 10 gingen Stephan en Mient samen aan kop met -13, gevolgd door Ele met -11. Dus ook Ele was nog in de race om z’n titel van vorig jaar te prolongeren. Maar na de ronde bleek Ele met 65 slagen zichzelf uitgeschakeld te hebben.
Stephan, Jasper en Mient (6 birdies!) werden in deze laatste ronde gedeeld 1ste met een score van 53 slagen. Dit betekende dat Mient en Stephan in een play-off moesten gaan uitmaken wie de winnaar van 2018 zou worden. Op de holes 1,2 en 18 moest de play-off beslist worden. De, deze week 48 jaar geworden Stephan, besliste de play-off in zijn voordeel en won de Bauke vd Woude Bokaal 2018.
Stephan grote klasse en proficiat met deze bokaal! Het komende jaar zal de Bokaal een mooi plaatsje krijgen in huize Van den Berg.
Mient werd dus 2de, wat natuurlijk ook een grote felicitatie waard is. En Ele werd toch eervol 3de. Steven van Griethuijsen werd 4de in de eindklassering en  Douwe de Bruin 5de.

Een prima ronde vandaag liep Kornelis Dijkman met 58 slagen en hiermee eindigde hij als 4de in de dagklassering. Steven van Griethuijsen werd 5de met 59 slagen en Hans Verheij 6de met 61 slagen. Ook Herman Gaarman liep een best rondje en met z’n 41 stablefordpunten bracht hij z’n handicap met maar liefst een 0.5 naar beneden.

Voor de eindstand kijk bij standen-Bauke vd Woude Bokaal.
Alle spelers, die dit jaar meegedaan hebben aan de Bauke Bokaal, bedankt voor jullie deelname en we hopen jullie volgend jaar allemaal weer aan de start te zien bij de 3de editie van de Bauke vd Woude Bokaal.

Reactie achterlaten