Esther de Schiffart en Maurits Rangkouw winnen ook 11Steden Cross Country 2018.

Op deze winterse, zonovergoten zondag, werd voor de 6de keer het 11Steden Cross Country Toernooi georganiseerd door Pitch en Putt Leeuwarden. Voor de 21 deelnemende koppels was het met een lekker zonnetje en vrolijke Sinterklaas liedjes op de achtergrond, goed toeven in Zuiderburen.
Na een kop koffie en een stuk suikerbrood en een uitgebreide briefing van 11 steden “voorzitter” Ytsma ging men van start.
Na de 1ste ronde pakten, toch wel enigszins verrassend, Watt en Half Watt 2.0 (Steven van Griethuijsen en Hans Verheij) met een fantastische ronde van 34 slagen, de leiding. Met geweldige afslagen (met o.a  2 eagles op de lange holes ) liepen deze mannen maar liefst 6 onder par en  gingen ze ruim aan de leiding voor het koppel Rangkouw/De Schiffart (Team Antivries) en het koppel Eric Hoogterp/Harry Steggerda (D.E.O.) met 37 slagen, en een 4-tal koppels ( Jan Haanstra/Albert de Vries, Jeroen en Robin de Groot, Wim  de Jong/Janna vd Heide en Douwe en Chiel de Bruin) met 39 slagen.

Na het broodje worst en een kopje snert gingen de koppels goed 13.30 uur weer de baan in. Zouden de ijzersterk spelende Steven en Hans hun voorsprong van 3 slagen vast kunnen houden was de vraag. Het was wel jammer dat de leiders zonder de competitie van een ander koppel de beslissende ronde moesten lopen. De afslag bij beide bestuursleden liep de 2de ronde wat minder, wat resulteerde in een score van 40 slagen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleken Esther en Maurits  een rondje 36 te hebben gelopen en zij kwamen dus uit op een totaal van 73 slagen, één slag minder dan Steven en Hans. Met dit resultaat prolongeerden Esther en Maurits hun 11Steden titel van vorig jaar. Proficiat Esther en Maurits! Maurits bedankte een ieder voor het welslagen van dit toernooi en complimenteerde de greenkeepers van HGM met de in uitstekende staat verkerende baan.
Hans en Steven werden dus met 74 slagen heel knap 2de en een groot compliment voor deze mannen is hier wel op z’n plaats.
Knap 3de met 75 slagen werden Jan Haanstra en Albert de Vries. Goed werk mannen! Jeroen en Robin de Groot moesten genoegen nemen met een 4de plaats met 78 slagen.
Met de prijsuitreiking van de 11Steden voorzitter, kwam er een mooi einde aan de 6de editie van het ElfSteden Cross Country Toernooi.
Dankzij sponsor Bakkerij Van Eck ging elke  deelnemer weer naar huis met een lekker suikerbroodje.
Tot volgend jaar allemaal!

Reactie achterlaten