Noord Nederlands Kampioenschap 2018 Leeuwarden

Het Noord Nederlands Kampioenschap werd gisteren op de baan in Zuiderburen onder uitstekende omstandigheden gespeeld. Een prima weertje en een, in de vroege ochtend door mannen van Hollandsche Greenkeeping Maatschappij , gemaaide, gerolde en gewalste baan zorgden  voor hele beste pitch en putt omstandigheden.
De greenkeepers werden later terecht bij het welkomstwoord door voorzitter Steven van Griethuijsen in het zonnetje gezet.
De greens waren supersnel, voor veel spelers eigenlijk te snel, maar de  echte top wist daar natuurlijk wel raad mee.
Er stonden 40 deelnemers op de lijst, hetgeen toch een tegenvaller was. Het overgrote deel van de deelnemers kwam van de banen in Leeuwarden en Koudum. Waar bleven deelnemers uit Groningen en Drenthe? Of is de wedstrijdagenda toch te vol?

Na de 1ste ronde ging Leeuwarder Stephan v.d Berg bij de heren met een rondje 52 aan kop, gevolgd door Meppeler Marcel Ahuis met een rondje par.
Op eerbiedige afstand volgden met 58 slagen, Zwollenaar Mischa Effern en Wergeaster Jeroen de Groot. Bij de dames leidde, zoals verwacht Workumse Tjitske de Jong met een rondje 60, gevolgd door de Groningse Christa Wassens met 63 slagen en Koudumse Lia Wesselius met 65 slagen.
Bij de senioren ging de man uit Donderbroek Ele Snieder met 54 slagen aan de leiding met in zijn spoor Koos Storm uit Orvelte en Leeuwarder Douwe de Bruin met respectievelijk een rondje 55 en 56. Mantgumer Henk Hageman zat op het vinkentouw met 57 slagen.

Na de lunch volgde ronde 2 en bij de heren verstevigde Stephan vd Berg zijn leidende positie met een rondje 55, met nu in totaal  107 slagen.
Marcel Ahuis volgde met 112 slagen, Mient Kobes met 115 en Mischa Effern met 116 slagen.Bij de dames draaide Tjitske de Jong een matig rondje van 67 slagen en hierdoor kwam Lia Wesselius met een rondje 64 tot op 2 slagen van Tjitske. En Janna vd Heide vonden we terug op plek 3 met in totaal 133 slagen. Bij de senioren moest na ronde 2 Ele Snieder, na een rondje 57, Koos Storm voor laten gaan. Koos perste er een mooi rondje 52 uit. Koos totaal 107, Ele 111 en nog kansrijk op een gedeelde 3de plaats good-old Douwe de Bruin en Henk Hageman met 114 slagen. Na het traditionele broodje kroket moest, zoals altijd, de 3de ronde de beslissingen gaan brengen.

De winnaars bij de Heren. Mischa Effern (2de), Stephan van den Berg (1ste) en Mient Kobes (3de)

Met een uitstekend rondje van 52 slagen en een totaal van 159 slagen werd Stephan vd Berg op overtuigende wijze Noord Nederlands Kampioen bij de heren. Gefeliciteerd Stephan! Mischa Effern en Mient Kobes eindigden gelijk met in totaal 169 slagen. Mischa pakte na een play-off  de 2de plaats en Mient werd dus 3de. Marcel Ahuis moest na een voor zijn doen zeer matig rondje van 60 slagen afhaken voor de prijzen.

Bij de dames liet Tjitske de Jong er geen twijfel over bestaan, wie de sterkste bij de dames was. Met 6 slagen voor op Lia

De winnaars bij de dames: Lia Wesselius (2de), Tjitske de Jong (1ste) en Janna van der Heide 3(de)

Wesselius werd Tjitske dik verdiend Noord Nederlands Kampioen bij de dames. Uitstekende 2de werd Lia Wesselius  met 195 slagen en 3de
Janna vd Heide met 201 slagen. Proficiat dames!

 

Bij de senioren werd de beste man van de dag, Koos Storm,  met een rondje van 50 slagen, kampioen bij de senioren en ook nog de overall winnaar met in totaal 157 slagen! Chapeau Koos! Onze Ele Snieder werd uitstekend 2de met 165 slagen en daarmee, na Stephan, over-all 3de! Wat ook een groot compliment waard is, is de 3de prijs van de nestor van onze club, Douwe de Bruin. Met een totaal van 173 slagen ging Douwe met een mooie beker huiswaarts. Wat zal zijn vrouw Marijke trots zijn!

De winnaars bij de senioren. Ele Snieder (2de), Koos Storm (1ste) en Douwe de Bruin (3de)

Ypie Semplonius leek met 1.08 m de neary prijs op te strijken maar Marcel Ahuis kaapte op het laatste moment de prijs  met 0.77 m voor Ypie haar neus weg. Er werden deze dag 2 holes in one geslagen, Stephan vd Berg was de eerste en sloeg onder het toeziend oog van zijn trotse dochtertje een h.i.o op hole 1. Stephan ging  naar huis met een prachtige bestuurbare auto, voor z’n dochtertje uiteraard.
Hein de Vries sloeg een h.i.o op hole 5 maar moest genoegen nemen met een troostprijs.

Zo kwam er een einde aan een mooi en geanimeerd N.N.K 2018, al viel het aantal deelnemers, zoals eerder gezegd, tegen.
Na alle prijzen, op de hem kenmerkende, plezierige wijze, te hebben uitgereikt, bedankte voorzitter Steven van Griethuijsen  in zijn slotwoord alle spelers, de sponsoren, greenkeepers, vrijwilligers Bruno, Herman, Kornelis en de familie Ytsma voor hun inzet. Zonder aller inzet is een toernooi organiseren niet mogelijk.

Voor de uitslagen klik hier.

Het N.N.K 2019 staat geprogrammeerd op de baan in Groningen. Tot dan!

Stephan van den Berg met de prijs voor de eerste HIO

Reactie achterlaten