MIENT KOBES WINT CLUBCOMPETITIE STROKEPLAY EN ROBIN DE GROOT WINT STABLEFORD

Mient Kobes
Mient Kobes

Robin de Groot

Gisteravond werd met 26 man op de lijst, de laatste en 24ste ronde van de Clubcompetitie 2018 gelopen. De beste 16 ronden van de spelers tellen mee voor het eindklassement. De omstandigheden waren gisteravond niet echt prettig, het miezerde en het werd snel donker; ondanks deze mindere omstandigheden liep Stephan vd Berg een heel knap rondje van 47 slagen en werd met afstand winnaar van ronde 24, wat voor hem een handicapverbetering van -0.4 opleverde. Het was toch een succesvolle avond voor de Zuiderbuur, want ook pakte hij de neary  op hole 17 met 0.88 m en het lukte hem om op alle holes 1 of meerdere birdies te maken. Binnenkort ontvangt hij hiervoor een leuk pakket. De 2de plaats was voor Mient Kobes met een rondje 53, krekt voor Ele Snieder, die 3de werd met een rondje par. Koudumer Jeroen Adema werd prima 4de met een mooi rondje 55.

Bij de stableford werd Lia Wesselius heel knap winnaar met 41 punten na een prima rondje van 60 slagen.

Lia Wesselius
Lia Wesselius

Knap wurk Lia en lokwinske!
Stephan vd Berg en Jeroen Adema  werden samen 2de met 40 punten. Ook deze ronde geen HIO, dus wat in de pot zit verdwijnt, tot vreugde van de penningmeester, in de kas van de club. Voor zover ronde 24.

Voor aanvang van de ronde was het duidelijk dat het spannend zou worden, wie de clubcompetitie Stokeplay zou winnen. Mient ging aan de leiding maar het verschil met Jurgen was klein en overbrugbaar. Mient had z’n zenuwen goed in bedwang en finishte in een rechtstreeks duel met Jurgen met 3 slagen minder. Dit betekende dat Mient winnaar werd van de clubcompetitie strokeplay 2018. Lokwinske Mient!
Jurgen werd dus 2de, maar als pleister op de wonde werd Jurgen winnaar van de birdie-klassement met in totaal maar liefst 73 birdies met bijv. 11 birdies op hole 1. Alleen lukte het niet om op hole 12 een birdie te maken. Ele Snieder werd uitstekend 3de in de strokeplay competitie.

Bij de stableford werd Robin de Groot op een slof en een ouwe golfschoen winnaar met 128 punten, ruim voor de debuterende Tim Kok, die 80 punten verzamelde. Lammert de Wind werd 3de met 76 punten. Robin gefeliciteerd en vooral zo doorgaan!

Voor alle uitslagen en klassementen zullen jullie even geduld moeten hebben. Onze correspondent in de USA, Arti van Mastrigt zal  de komende week de uitslagen en klassementen verwerken.

Klik hier voor de Eindstanden Club Competitie en Birdie competitie.

Willen spelers, die een wisselbeker in hun bezit hebben, die de komende weken mee  nemen, zodat we het aantal wisselbekers kunnen inventariseren, aangezien er enige verwarring is over de wisselbekers.

Zondag a.s spelen we de 2de ronde van de Bauke vd Woude Bokaal. Aanvang 10.00 uur en inloop vanaf 9.30 uur. Tot dan.
Schrijf je via E-Golf4U in voor 9.30 uur zondagochtend!!

2 antwoorden op “MIENT KOBES WINT CLUBCOMPETITIE STROKEPLAY EN ROBIN DE GROOT WINT STABLEFORD”

 1. Huug Molendijk14 september 2018 om 10:14Beantwoorden

  Ha Herman,
  Goed idee Herman! Ik neem dit idee mee naar het bestuur.

  groet,

  Huug

 2. Herman Gaarman12 september 2018 om 11:10Beantwoorden

  FF terugkomend op de HIO-pot.
  Goede doelen zijn er meer dan voldoende, wat bijvoorbeeld te denken van KIKA of het KWF.
  Ik zou zeggen besteed het op een goede manier!!!

  Met groet,

  Herman Gaarman

Reactie achterlaten