RONDE 23 CLUBCOMPETITIE

MIENT KOBES EN TIM KOK SUCCESVOL IN RONDE 23: EEN ECHTE INDIAN SUMMER AVOND

26 deelnemers stonden garant voor een mooie startlijst op deze mooie dinsdagavond. De organisatie een beetje onwennig vanwege de afwezigheid van Arti en Huug, werd er ietwat laat gestart, maar alle 2-flights gingen vlot door de baan. De baan lag er mooi bij, de greens net gemaaid en gestoken, een heerlijke temperatuur en een zacht windje uit het noorden, zorgden voor heerlijke omstandigheden, maar dat was uiteindelijk in de resultaten niet helemaal terug te zien.

STROKEPLAY

Het beste resultaat bij de strokeplay was voor Mient Kobes, die met een stabiel rondje 54 knap eerste werd. Daarbij grossierde hij in par’s en hield netjes birdies (!) en bogies (?) in evenwicht. De tweede plaats werd verdienstelijk gedeeld door Jan Haanstra en Sjoerd Bosgra, beiden met een ronde 56. En de 4e plaats werd opgeëist door 3 spelers, allen met een score van 57 slagen: Lammert de Wind, Ele Snieder en Jurgen Steenwelle. Op de 7e plaats komen we Robin de Groot tegen met een score van 58. Knap resultaat Robin!

STABLEFORD

Bij de Stableford was deze avond Tim Kok flink op dreef: met een score van 41 punten eiste hij gedecideerd de eerste prijs op. Zijn goede bruto score leverde Robin de Groot ook hier een verdienstelijke 2e plaats op met 39 punten. De derde plaats werd met 37 punten gedeeld door Jan Haanstra, Klaas Dijkstra en Hans Bakker. De andere bleven ‘in de buffer’ of zagen hun handicap licht stijgen.

NEARY

De neary stond op 18 en dat was lastig met de wind in de rug, want de vlag was achter de bunker op links gestoken. Dat was in de resultaten terug te zien. Het beste resultaat kwam van Jurgen Steenwelle die deze omstandigheden het beste de baas was en z’n bal op 5,30 meter van de vlag liet landen.

HOLE IN ONE

Zoals de laatste tijd wel vaker (Sinds Bert als beheerder van de HIO-pot en -administratie op vakantie is) werd er ook gisteren geen hole-in-one resultaat genoteerd. Sommigen waren er weliswaar dichtbij, maar zo wordt de pot flink gespekt. Volgende week, tijdens de laatste clubavond van dit seizoen, is het dus de laatste kans om deze prijs in de wacht te slepen.

DE FINALE, DINSDAG 11 SEPTEMBER

Aanstaande dinsdag ronde 24, de laatste ronde van de clubcompetitie 2018. Opgave voor 18:00 uur via e-golf. Inloop vanaf 18:00 uur en aanvang 18:30 uur. We sluiten na afloop deze clubcompetitie af met de prijsuitreiking aan de winnaars van de clubcompetitie Strokeplay en Stableford 2018, de winnaar van het birdie klassement en wellicht ook de laatste winnaar van de Hole-in-one.

Reactie achterlaten