STEPHAN VD BERG EN JOHAN BOOMSMA CLUBKAMPIOENEN 2018

Afgelopen zondag beleefden we een mooi Clubkampioenschap met 26 deelnemers op de lijst. Behalve Mient Kobes waren alle toppers aanwezig, zo ook Jasper Meinema. De omstandigheden waren prima om 2 mooie ronden te lopen, lekker zonnetje en weinig wind.

Tim Kok
Tim Kok

Na de eerste ronde ging bij de stableford  youngster Tim Kok aan de leiding met 43 punten, gevolgd door Johan Boomsma en Dick Kok met 41 punten. Steven van Griethuysen zat deze  mannen op de hielen met 40 punten.

Bij de strokeplay leidde Stephan vd Berg met een rondje 52 de dans, gevolgd door Lammert de Wind en Henk Hageman met een rondje par. Jasper Meinema volgde met een rondje 56. Opvallend waren de prima ronden van Dick Kok ( 57), Johan Boomsma ( 57 ), Steven van Griethuysen (58) en Tim Kok (59). De vraag was natuurlijk, hoe zou de vlag er bij staan na de 2de ronde?

Na Johan Boomsma z'n topronde van 57 slagen, volgde een goed rondje van 60 slagen wat 38 punten opleverde, wat voor Johan een totaal aantal stablefordpunten opleverde van maar liefst 79! De gymnastieker van  scholengemeenschap Piter Jelles bleef hiermee de uitstekend spelende Steven van Griethuysen (weer rondje 58) en de een topronde ( 56) lopende Robin de Groot met 1 puntje nipt voor en pakte de 1ste prijs en daarmee de Oldehove.  Uiteraard  ging Johan ook  met de wisselbeker naar huis. Steven en Robin deelden de 2de prijs met 78 punten. Proficiat mannen!

Na 2 ronden bleek Hans Verheij de nearyprijs met 73 cm op hole 9 op zijn naam te hebben geschreven.

Hans Verheij
Hans Verheij

Met het heerlijke suikerbrood van Bakker Van Eck was Hans in z'n nopjes.

Na z'n rondje van 52 perste Stephan in de 2de rondje er een mooi rondje 51 uit en kwam dus uit op een totaal van 103 slagen. Dat betekende dat de Oldehove en wisselbeker voor  Stephan was. Stephan prolongeerde dus zijn titel. Jasper Meinema liep een prima rondje van 50 slagen en liep dus 1 slag op Stephan in, maar kwam 3 slagen tekort en werd daardoor toch prima 2de. Na een bloedstollende barrage op hole 18 tussen Lammert de Wind en Henk Hageman-beiden in totaal 110 slagen- pakte Henk de 3de prijs.

Henk sloeg netjes, maar te kort af en  de bal landde met een mooie boog in de bunker; Lammert sloeg niet goed af en de bal landde ruim voor de green op een lastige plaats om hem goed te kunnen chippen richting hole. En wat het volk op het terras vreesde, Lammert had te veel slagen nodig om op de green te komen. Henk daarentegen chipte de bal op grootse wijze uit de bunker vlakbij de hole en won subliem de play off. Het terras stond op de banken en juichte de oude meester toe!  Stephan, Jasper en Henk gefeliciteerd met jullie prijzen.

Het was een mooi slot van een mooi kampioenschap. Met een eenvoudige lunch, aangeboden door de PPGZ  en een mooie prijsuitreiking werd het Clubkampioenschap Strokeplay en Stableford 2018 afgesloten. De uitgelaten stemming werd echter getemperd, omdat onze voorzitter Steven niet lekker werd en in het ziekenhuis belandde, maar  hij mocht na verschillende onderzoeken weer naar huis.
Namens ons allemaal, beterschap Steven!

Klik hier voor de uitslagen (Strokeplay en Stableford).

Dinsdag beginnen we om 18.30 uur!

Reactie achterlaten