ARTI VAN MASTRIGT EN ELE SNIEDER WINNEN RONDE 18

“Het begint er om te spannen de komende weken”, aldus voorzitter van Griethuijsen, bij zijn openingswoorden bij ronde 18.
De voorzitter doelde hiermee op het naderende einde van de competitie. Op 11 september wordt de laatste ronde gespeeld en worden de prijzen verdeeld. En op 26 augustus gaan we in 2 ronden spelen om het Clubkampioenschap Strokeplay en Stableford.
Spelers die ambitie hebben om zich in het clubteam te spelen, zullen de komende weken in de competitie aan de bak moeten, maar ook op het Clubkampioenschap Strokeplay zijn startbewijzen voor het Clubteam te bemachtigen. Het NK voor Clubteams zal op 7 oktober in Heerde plaats vinden. De selectie-criteria voor het Clubteam wordt de leden binnenkort toegestuurd.

Arti van Mastrigt
Arti van Mastrigt

Deze 18de  ronde werd bij de stableford een mooie overwinning voor Arti van Mastrigt met 39 stablefordpunten na een mooi rondje van 59 slagen, één punt meer dan Ele Snieder. Een grote groep met Jurgen Steenwelle, Frank Dijkstra, Tim Kok,  Jan Wesselius en Gerrit Jan Beltman eindigde gedeeld 3de met 37 punten.

Bij de Strokeplay werd Ele Snieder winnaar met een knap rondje van 52 slagen. De man uit Donkerbroek begint langzaam in de vereiste vorm voor het Dutch Open, komend weekend in Koudum, te komen. Vanaf deze plaats wensen we alle Leeuwarder spelers daar veel succes . ( ook alle Koudumers veel succes gewenst vanuit Ljouwert.)

Tweede werd Jurgen Steenwelle met 53 slagen en Stephan vd Berg  3de met 55 slagen. De neary ging deze keer naar Jurgen Steenwelle met 4.80 m op hole 13. Behalve z’n prijs voor de neary, ontving De Duitser ook nog een envelop met inhoud voor z’n hole in one op hole 16. En dat betekende weer gefrituurde snacks! Altijd lekker met een drankje. Lammert de Wind en Arti van Mastrigt volgden op gepaste afstand met respectievelijk 56 en 59 slagen. De prijs voor The woman of the Day was vandaag voor Detty Dijkman; deze prijs werd uitgereikt door Douwe de Bruin en dat is onze nestor wel toevertrouwd. Ook hield Douwe nog een hartstochtelijk  pleidooi om onze voorzitter Steven van Griethuijsen als bestuurslid voor de PPBN aan te bevelen. Het voorzitterschap van de PPGZ  neemt echter al genoeg tijd in beslag, dus hield de voorzitter de boot af.

De komende weken staan er een aantal interessante wedstrijden op het programma:
Op zondagochtend 12 augustus gaan we een verrassende vorm spelen van Texas Scramble en op 26 augustus gaan we over 2 ronden uitmaken wie er Clubkampioen Strokeplay en Stableford wordt.

In het birdieklassement is Stephan vd Berg ook ineens kanshebber geworden.  Stephan moet net als Jurgen nog 1 birdie maken.
Jurgen op hole 9 en Stephan op hole 12. Bekijk het birdieklassement en de  andere klassementen, altijd interessant.

Volgende week ronde 19. Na 24 ronden wordt de balans opgemaakt. Tot volgende week.

Reactie achterlaten