MIENT KOBES EN ROBIN DE GROOT ZEGEVIEREN IN RONDE 14

Er stond gisteravond maar een klein ploegje putters (23 man/vrouw) klaar om ronde 14 te gaan lopen. Jammer, want het was weer een fijne

Jasper Meinema

avond voor een mooi rondje pitch en putt. Wie er wel was, Jasper Meinema, voor 6 weken over uit Bahrein voor een welverdiende vakantie. Mooi dat je er weer bent Jasper. Bij aanvang werden de winnaars van de Raidercup nog even in het zonnetje gezet voor hun uitstekende winst op de Groningers.

Bij de stableford liet Grouster Robin de Groot zien uit het goede golfhout te zijn gesneden, met een rondje van 58 slagen pakte hij maar liefst 43 stablefordpunten. Het leverde hem ook een verbetering van zijn handicap op van -0.7. Een mooie notenkoek was zijn deel. Ga zo door De Groot! Tweede werd Arti van Mastrigt, die voor het eerst dit seizoen onder de 60 liep; de luchtmachtveteraan liep een rondje 59, wat een handicapverbetering opleverde van -0.4. Arti ging naar huis met een paar mooie golfballen, om z’n voorraadje  weer wat aan te vullen, na de laatste maanden nogal wat ballen te hebben weggeslagen. Gedeeld 3de werden Mient Kobes en Lammert de Wind met 38 punten.De gedeeld 5de plaats was voor Lia Wesselius, Jan Haanstra, Tim Kok, Detty Dijkman en Gerrit Jan Beltman met 37 punten.

Bij de strokeplay werd Mient Kobes winnaar met een rondje van 52 slagen. Het lijkt er op dat Mient weer terug is na een wat mindere periode. Voor Mient was er een zak lekkere radijsjes. Knap 2de werd Drachtster Lammert de Wind met een rondje van 55 slagen. Jurgen Steenwelle en Ele Snieder werden 3de met een rondje van 56 slagen. De stabiel spelende Jan Haanstra en Jeroen de Groot werden gedeeld 5de met een rondje 58.

Kornelis Dijkman
Kornelis Dijkman

De neary was deze keer voor Kornelis Dijkman met 2.88 m op hole 3. Met een kokosnoot toog hij huiswaarts. Voor Dick Kok was er een drietal passievruchten, want je houdt het niet voor mogelijk, maar hij slaagde er niet in om een par te maken; hij scoorde alleen maar birdies, 4-en en 5-en. Voor Gerrit Jan was er een Putter Return, een handig apparaat om het putten te oefenen. Een paar competitieavonden achter elkaar liep Gerrit steeds 71, maar de laatste weken blijft hij steeds onder de 70. Houden zo Gerrit!
Enkele prijzen werden beschikbaar gesteld door spelers. Het bestuur stelt dit zeer op prijs.
Voor de altijd perfect door Arti verwerkte scores en standen, klik hier.
Jurgen heeft inmiddels op 16 holes één of meerder birdies gemaakt, gevolgd door Mient met 14 holes.
Volgende week ronde 15. Tot dan!

Voor de stand klik hier

Zondag 8 juli a.s organiseert de PPGZ voor haar leden een vlaggetjes wedstrijd. Aanvang 10.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur

Reactie achterlaten