RAIDERCUP 2018 VOOR FRYSLÂN BOPPE!

Eindelijk, na Groninger overwinningen in 2016 en 2017, gaat de Raidercup 2018 weer naar Friesland. De verdiende overwinning werd ingetogen gevierd door de in keurige polo’s gestoken Friezen, maar de blijdschap na 2 verloren jaren was er niet minder om.
Op de prachtige, idyllische en goed geprepareerde baan van Oostwold,  wonnen de mannen van Hein de Vries met 18 1/2 tegen 13 1/2 van de Groninger pitch en putters. Onze mannen deden wat ze moesten doen, winnen. De klasse en teamspirit zorgden voor de winst.

Na de eerste ronde fourball betterball matchplay namen de Friezen met 5 1/2- 2 1/2  afstand van het enigszins verzwakte Groninger team, maar met o.a. de topspelers  Karl Bergh, Wilfried Schmidt, Bert Olthuis, Renze Hasper en Koos Imminga in de gelederen, stond er toch een hele knappe Groninger ploeg.  Mooi was het natuurlijk voor het Friese team dat topspeler  Jasper Meinema net voor de Raidercup terug in het land was. Scheelt toch een slok op een borrel.

De tweede ronde foursome  matchplay werd nipt  door het Friese team binnengesleept met 4 1/2 tegen 3 1/2 .Na de 2de  ronde was een ieder wel toe aan de lunch. Lekker in de voortuin van Landgoed Oostwold, onder de hoge bomen, ging de soep en het warme brood er wel in. Een compliment voor beheerster Diet is hier wel op z’n plaats.

Twee trouwe supporters

De derde ronde, de singles matchplay, moest de beslissing gaan brengen en het leek in het begin niet zo goed te gaan met de Friezen, maar

geleidelijk aan werd wel duidelijk dat  de Cup weer terug naar Friese bodem zou gaan. Met 8 1/2 tegen 7 1/2 bleven onze mannen bij de singles net voor. Zo kwam de eindstand 18 1/2 -13 1/2 op het bord en ging de beker weer mee naar It Heitelân.

Leuk om te vermelden dat zowel Tjitske de Jong als Ele Snieder een hole in one sloegen op hole 3. De Koudumer debutant Bart de Boer deed het uitstekend door 3x te winnen. De aanwezige bestuursleden van de PPGZ waren getuige van een mooie Friese overwinning met bijzondere fraaie staaltjes pitch en putt. Met een trots gevoel gingen zij  huiswaarts.

Het was een prachtige dag met een prima eindresultaat voor de Friezen. Proficiat mannen! En de Groninger spelers bedankt voor jullie tegenstand en sportiviteit. Diet en Tjaart bedankt voor jullie gastvrijheid en de uitstekende verzorging van de baan. Tot volgend jaar in Koudum.

Coach Hein met de beker

Voor meer informatie over de raidercup zie raidercup.ppgz.nl

Reactie achterlaten