JEROEN DE GROOT(STE)EN WIEBE WESSELIUS WINNAARS RONDE 13

Voor het bekendmaken van de flightindeling van ronde 13, zette voorzitter Steven van Griethuysen eerst een aantal mensen in het zonnetje.
Allereerst de NRT gangers van afgelopen zondag in Orvelte,  waar Stephan vd Berg knap eerste werd bij de heren en Ele Snieder 2de werd bij de senioren en Joep van Mourik 4de.  Jeroen en Robin de Groot domineerden de succesvolle 1ste editie van Grou Golf.
De Wergeaster Jeroen de Groot domineerde ook  ronde 13 van de clubcompetitie.

Jeroen de Groot
Jeroen de Groot

Bij de stableford werd hij 7de met 37 stablefordpunten, hij pakte de neary op hole 13 met 73 cm en werd overtuigend winnaar bij de strokeplay met een rondje van 52 slagen. De  lekkere pot augurken van Kesbeke en Amsterdamse uien zullen hun weg wel vinden in huize De Groot.

Winnaar bij de stableford werd onze Koudumer jongeling Wiebe Wesselius met 40 punten na een rondje van 65 slagen. Dit betekende een handicapverbetering van- 0.4 voor Wiebe. Ook voor hem was er een pot Kesbeke  augurken en de familie Wesselius weet wel raad met zo’n pot augurken. Tweede werd Burgumer Albert de Vries met 39 punten, net zoveel als Gerrit Jan Beltman. Robin de Groot en Jan Haanstra pakten 38 punten. Detty Dijkman liep een goed rondje van 67 slagen wat 37 punten opleverde en verbeterde zich t.o.v. vorige week aanzienlijk, hetgeen Detty een lekker suikerbrood opleverde.

Bij de strokeplay pakte Albert de Vries knap de 2de plaats met een rondje 54 en -0.3 handicapverbetering. Derde werd Jan Haanstra met een rondje van 56 slagen, net voor Mient Kobes met 57 en Lammert de Wind met 58 en Sjoerd Bosgra met 59 slagen. Op plaats 7 eindigde Hein de Vries met 60 slagen.

Bij de prijsuitreiking  vergeleek de voorzitter het huwelijk met een pot zoetzure uien. Meestal is het zoet en

Mient Kobes
Mient Kobes

soms is het zuur. Mient was vandaag 9 jaar getrouwd en ontving voor Mirjam een pot zoetzure uien. We begrepen van Mient dat het bij hen altijd zoet is.

Jaap Betten  had een kleine 20 slagen nodig om uit de bunker van hole 15 te komen. Als pleister op de wonde ontving Jaap ook een suikerbrood. Een speciale notering was er ook voor de schitterende chip in van Max de Vries.Ook Hans Bakker werd zichtbaar blij gemaakt met een heerlijk suikerbrood van Bakkerij Van Eck met winkels in Damwâld en Leeuwarden. Ook Hein, als meenemer van al dat zoets, ging met een sûkerbole huiswaarts.

Zondag a.s vindt de strijd om de Raider Cup tussen Friesland en Groningen plaats op de baan van Oostwold. Aan de kleding van de Friezen zal het in ieder geval niet liggen; Mient had de prachtige polo’s, met logo van Jurgen, meegenomen en het moet gezegd, met de prachtige polo aan , zien de mannen er fantastisch uit. De caps, geregeld door Lammert, maken het plaatje compleet.

Voor de stand klik hier.

Veel succes mannen in het Groningse land!

Volgende week ronde 14. Oant dan!

Reactie achterlaten