ELE SNIEDER EN ROBIN DE GROOT SPEKKOPERS RONDE 11

Het was fris gisteravond op de baan van Pitch en Putt Leeuwarden. Ondanks het wat dreigende weer, stonden er 31 man en vrouw op de lijst, waaronder Jaap Betten, die voor het eerst in 2 jaar weer, met een karretje beschikbaar gesteld door Robin de Groot, een echt rondje
liep. Fysiek is het goed gegaan, maar over zijn score was Jaap niet tevreden, maar wat wil je ook Jaap, bepaalde spieren heb je 2 jaar niet gebruikt!
Bij de stableford finishte Robin de Groot als 1ste met 44 stablefordpunten, na een knap rondje van 58 slagen.

Robin de Groot

Knap werk De Groot!

De Koudumer hovenier Jan Haanstra werd na een rondje van 55 slagen 2de met 41 punten, gevolgd door Ele Snieder en Hans Bakker met 40 punten. Hans Bakker verzamelde deze 40 punten na een knappe ronde van 57 slagen. En op plaats 5 eindigde  Lia Wesselius met 38 punten.

Bij de strokeplay ging de winst naar, de ook het afgelopen weekend op het NRT van Diepenheim, goed presterende man uit Donkerbroek, Ele Snieder. Met een best rondje van 51 slagen bleef de uitstekend  afslaande Ele , Stephan vd Berg 1 slag voor. Ele ging naar huis met een pompoen, kan hij mooi een pan lekkere pompoenensoep van maken.En 3de werd Jurgen Steenwelle, die zich net als Stephan,  herstelde van een wat mindere “performance” in Diepenheim, met een rondje par.

De Duitser werd bij de prijsuitreiking nog even door de voorzitter in het zonnetje gezet voor zijn overwinning in de Lentecompetitie. Met 2 mooi verpakte, heerlijke suikerbroden van Bakker Van Eck uit Damwoude werd Jurgen thuis enthousiast verwelkomd door vrouw en dochters.

Jurgen Steenwelle

Een hole in one werd deze avond niet geslagen, zelfs niet door Dick Kok! De neary was met 1.11 op hole 2 voor de sympathieke Koudumer jongeman Berend Jan Wesselius, die met een rettich, familie van de radijs, naar huis ging. Ook Detty kreeg van voorzitter Van Griethuysen een rettich mee als aanmoedigingsprijs.

Er vielen deze avond enkele sterke optredens te bewonderen. Wat te denken van Jan Haanstra met zijn rondje 55 en natuurlijk Hans Bakker met een rondje van 57 slagen. Ook Hein de Vries lijkt weer het goede spoor te hebben gevonden. Nog een lichtpuntje deze avond was Lia Wesselius. Ook opvallend het stabiele spel van Gerrit Jan Beltman, die de laatste 4 competitieavonden elke keer  71 slagen nodig had.
Volgende week duiken we onder de 70 Gerrit!

Er waren natuurlijk ook bosjes matig tot zeer matig presterende spelers deze avond, maar het gaat te ver om dezen allemaal te noemen. Want lol in het spelletje hebben, is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar ja, het is zo fijn om een goed rondje te lopen!
Je moet maar zo denken, volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen in ronde 12! Tot dan!

Kijk eens naar het birdie klassement. Het wordt een spannende zaak. Jurgen Steenwelle heeft op 3 holes na op alle holes  één of meerdere birdies gemaakt.

Voor de stand klik hier!

Reactie achterlaten